Prekršaji u prometu

VIKEND AKCIJA PROMETNE POLICIJE: Najveća koncentracija alkohola i brzina zabilježene u Rijeci

P. N.

Snimio Sergej Drechsler

Snimio Sergej Drechsler

Najveći broj počinitelja prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, napominju iz prometne policije, bio je u dobi između 25. i 30. godine - 11 vozača i u dobi između 31.i 40. godine - 10 vozača, dok su preostali vozači u drugim dobnim skupinama.



Policijska uprava Primorsko-goranska izvijestila je o vikend akciji prometne policije, koja je tijekom vikenda pojačano nadzirala promet na cestama, posebice u odnosu na one sudionike koji su grubo kršili prometna pravila te činili prekršaje koji dovode do prometnih nesreća s najtežim posljedicama.


– Provođenjem pojačanog nadzora sveukupno su zabilježena 284 prometna prekršaja, od kojih je najviše prekršaja prekoračenja brzine – 76. Slijede prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola – 38, nekorištenja sigurnosnog pojasa – 30 i korištenja mobitela u vožnji – 20. Zabilježeno je i šest prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, četiri prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, dva prekršaja upravljanja vozilom unatoč važećoj zabrani te još 108 različitih prometnih prekršaja, izvijestila je policija.


Najveći broj počinitelja prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, napominju iz prometne policije, bio je u dobi između 25. i 30. godine – 11 vozača i u dobi između 31.i 40. godine – 10 vozača, dok su preostali vozači u drugim dobnim skupinama.




– Najveća koncentracija alkohola od 2,00 g/kg izmjerena je 30-godišnjem slovenskom državljaninu, vozaču osobnog vozila marke Ford, slovenskih oznaka, kojeg je policija zaustavila 13. listopada oko 4.15 sati na Jadranskom trgu u Rijeci. Najveća brzina izmjerena je 14. listopada oko 12.00 sati u Krešimirovoj ulici u Rijeci, vozaču koji je upravljao osobnim vozilom marke Citroen, riječkih registracijskih oznaka krećući se brzinom od 105 km/h, stoji u policijskom priopćenju.