Na meti mu bilo petero ljudi

Umirovljeni riječki policajac u Via Romi zbog prijetnji smrću: ‘Riješit ću vas i ovako i onako…’

Fiore Vežnaver

Foto R. Brmalj

Foto R. Brmalj

Jakov Rogić prijetio je supruzi s kojom vodi brakorazvodnu parnicu, radnicima za prijevoz i ženinom odvjetniku

RIJEKA Prijetio je smrću supruzi, s kojom vodi brakorazvodnu parnicu, djelatnicima agencije za prijevoz stvari, a na meti mu se našao i odvjetnik koji zastupa suprugu u parnici. Inkriminacije su to pod kojima je jučer smješten u riječki zatvor 52-godišnji Jakov Rogić, umirovljeni policajac iz Rijeke.Slučaj zbog kojeg je završio iza rešetaka zbio se u srijedu poslijepodne, nakon što je njegova supruga, od koje se razvodi, po dogovoru došla po svoje stvari iz stana na Krimeji, zajedno s trojicom djelatnika agencije za prijevoz. Rogić se sumnjiči da je na izlazu iz zgrade prijetio ženi i trojici djelatnika agencije: »Naći ću vas! Prebit ću vas!« Žena je nakon toga sjela u svoj auto, dok su radnici krenuli kombijem u smjeru središta Rijeke.

Prema dosadašnjoj rekonstrukciji događaja, oko 17.30 sati, u trenucima kada su se svi oni zaustavili pred semaforom na Školjiću, pred njima je stala »škoda octavia«, koju je vozio Rogić. Njegova supruga je izašla iz auta i upitala ga zašto ju slijedi, a on je, sjedeći u autu, pokazao joj pištolj. »Ubit ću te!«, zaprijetio joj je Rogić koji se sumnjiči i da je zatim izašao iz auta i krenuo prema djelatnicima u kombiju. »Pobit ću vas!«, zaprijetio je trojici, koji su u strahu otišli kombijem. I prestrašena supruga pobjegla je s mjesta događaja.


Slučaj je prijavljen policiji koja je privela Riječanina zbog prijetnji. Policijska istraga je pokazala da je posljednjih dana i na račun odvjetnika supruge odaslao neugodnu SMS poruku »da će ga riješiti i ovako i onako«. No, na ispitivanju u tužiteljstvu Rogić je poricao da je počinio kaznena djela za koja se tereti. Riječko Općinsko državno odvjetništvo plediralo je da mu se odredi pritvor zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke i mogao ponoviti kazneno djelo, što je sutkinja istrage Županijskog suda u Rijeci Ksenija Zorc prihvatila. Određena je i visina jamstva od 30 tisuća kuna, čijim plaćanjem može biti pušten da se u daljnjem postupku brani sa slobode.