Je li to moguće?

Ukućani su u škrinji s lešom Jasmine držali hranu? ‘Nitko nije dublje zavirio unutra…’

Portal Novilist.hr

Foto nestali.hr, Sanjin Strukić/Pixsell

Foto nestali.hr, Sanjin Strukić/Pixsell

U tom trenutku Smiljana Srnec, sestra ubijene Jasmine, nije bila u kući pa su članovi obitelji prišli zamrzivaču u kojem je, inače, godinama uredno bila spremana hrana



PALOVEC Tijelo Jasmine Dominić koja je nestala još 2000. godine pronađeno je u subotu u zamrzivaču u obiteljskoj kući u mjestu Palovec. Pronašli su ga, doznaje Telegram, članovi obitelji Srnec koji su preuređivali dio prostora u kući.


U tom trenutku Smiljana Srnec, sestra ubijene Jasmine, nije bila u kući pa su članovi obitelji prišli zamrzivaču u kojem je, inače, godinama uredno bila spremana hrana. Međutim, nikada nitko nije dublje zavirio u škrinju, pa je tijelo Jasmine Dominić u njoj bilo svo ovo vrijeme skriveno, piše Telegram.


Smiljana Srnec priznala je ubojstvo svoje sestre. Slomila se tijekom policijskog ispitivanja i istražiteljima je priznala kako je i kada ubila svoju sestru Jasminu Dominić, doznaje Ana Raić Knežević za Telegram iz dobro obaviještenih izvora upućenih u ovaj slučaj.


Ne pamte ovakav slučaj




– Ne pamtim da smo ikada imali ovakav slučaj, a ni kolege sa Zavoda za hitnu medicinu ne sjećaju se nečeg sličnog u posljednjih 40 godina, rekao je danas na redovnoj konferenciji za novinare glasnogovornik PU Međimurske Nenad Risek govoreći o stravičnom zločinu otkrivenom u subotu u Palovcu.


Oprez i metodičnost kojom policija pristupa istrazi proizlaze iz uistinu kompleksnih okolnosti cijelog slučaja, kao i brojnih pitanja koja se postavljaju. Tako su i novinari na današnoj pressici pitali glasnogovornika Riseka je li 2005.godine, nakon što je službeno prijavljen nestanak Jasmine Dominić, policija poduzela uistinu sve da se rasvijetli ovaj slučaj.


– Tada je nekoliko osoba poligrafski testirano, a pregledana je i okolica kuće sukladno informacijama koje smo dobili, ali ništa nije poduprlo naše sumnje, rekao je Risek, prenosi eMeđimurje.


Zavarala cijelu obitelj


Također je rekao da su se nakon Jasmininog nestanka proširile priče kako su neki članovi obitelji s njom u kontaktu i da je otišla raditi u inozemstvo. Neki sugovornici eMeđimurja tvrde da je otac Martin još 2011.godine govorio da se povremeno čuje s Jasminom.


Smiljana Srnec navodno je uspješno zavaravala cijelu obitelj i prijatelje govoreći kako njezina sestra nije nestala, već je odselila iz Hrvatske. Uvjeravala ih je kako je preko jedne prijateljice dobila informacije da je Jasmina otišla u Francusku, te kako je pronašla posao na jednom brodu.


U evidenciji nestalih osoba stoji da je Jasmina Dominić nestala tijekom kolovoza 2000. godine. Kao mjesto nestanka navodi se Zagreb, a pod okolnostima nestanka navedeno je da je napustila fakultet i studentski posao u Zagrebu. Jasmina je, inače, u rujnu te 2000. godine trebala napuniti 23 godine.