Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
25. veljače 2020.
Velika zapljena

Uhićena dvojica Riječana kod kojih je pronađeno 25 kilograma marihuane

Foto/Nel Pavletić/PIXSELL
Foto/Nel Pavletić/PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 17. siječanj 2020. u 14:31 2020-01-17T14:31:00+01:00

Ono što iznenađuje da su u lancu dilanja droge sudjelovale u zadnje vrijeme osobe koje nisu prije uopće evidentirane u kaznenim i prekršajnim prijavama i na neki način može se reći da se radi i o "uglednim" osobama u društvu za koje nitko ne bi posumljao da im je to dodatna djelatnost

RIJEKA Prema riječima Dalibora Jozinovića, voditelja Službe kriminaliteta droga Policijske uprave primorsko-goranske, u Rijeci je sve manje droge i sve je skuplja.

Razlog ovom "poremećaju na tržištu droge" su uspješne policijske akcije koje su samo u nekoliko zadanjih mjeseci otkrile lance distribucije droge koje se mogla naći i u središtu grada po kafićima, ali i kućnim zabavama.

Ono što iznenađuje da su u lancu dilanja droge sudjelovale u zadnje vrijeme osobe koje nisu prije uopće evidentirane u kaznenim i prekršajnim prijavama i na neki način može se reći da se radi i o "uglednim" osobama u društvu za koje nitko ne bi posumljao da im je to dodatna djelatnost.

U Policijskoj upravi primorsko-goranskoj danas su predstavljeni i rezultati kriminalističkog istraživanja iz domene zlouporabe droga koje je rezultiralo zapljenom gotovo 25 kilograma marihuane.

Zadnje kriminalističko istraživanje provedeno je nad dvojicom hrvatskih državljana, starosti 23 i 26 godina. U sklopu ovog kriminalističkog istraživanja, a temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Rijeci na području Rijeke su obavljene pretrage doma i drugih prostorija te vozila dvojice osumnjičenih.

U tim pretragama pronađeno i oduzeto sveukupno 24.934,80 grama marihuane pakirane u više paketa. Osim marihuane pronađeno je i 58 grama kokaina, 114 grama creatina, odnosno tvari za povećanje mase kokaina, te dvije digitalne vage.

Od gotovine, kod dvojca je nađeno i 9.000 kuna te 4.100 eura, a sumnja se da taj novac potječe od trgovine drogom. Policija ovaj dvojac sumnjiči da su pronađenu drogu neovlašteno posjedovali u namjeri daljnje prodaje te su obojica kazneno prijavljeni za kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet droga te predani pritvorskom nadzorniku.

Više možete pročitati u tiskanom izdanju Novog lista u subotu!

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.