Trinaest kaznenih djela

Uhićen 19-godišnjak, ukrao tri auta, u trgovinama iznuđivao novac i cigarete

Portal Novilist.hr

Foto S. DRECHSLER

Foto S. DRECHSLER

Sveukupna materijalna šteta nastala navedenim kaznenim djelima cijeni se na oko 268.000 kuna. Sumnja se da je uz prijetnje od druge dvojice hrvatskih državljana otuđio novac, mobitel i druge predmete, dok je uz prijetnju prema zaposlenicama dvije trgovine otuđio novac i cigarete



RIJEKA – Policijski službenici II. policijske postaje Rijeka u suradnji s policijskim službenicima Službe općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske i I. policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio trinaest kaznenih djela.


Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je navedena kaznena djela počinio u razdoblju od siječnja do studenoga  prošle godine na području Rijeke i Kostrene.


Sumnja se da je u više navrata uporabom sile i prijetnje prema oštećenom hrvatskom državljaninu, kao i članovima njegove obitelji te oduzevši mu i ograničivši kretanje, od njega otuđio ili iznudio novac, otuđio mu raznu odjeću i druge predmete te mu omogućio korištenje marihuane.




Isto tako, sumnja se da je uz prijetnje od druge dvojice hrvatskih državljana otuđio novac, mobitel i druge predmete, dok je uz prijetnju prema zaposlenicama dvije trgovine otuđio novac i cigarete.


Nadalje, na naročito drzak način hrvatskoj državljanki  je iz ruke istrgnuo ruksak s novčanikom, dokumentima i drugim predmetima u njemu.


Osim navedenoga, policija ga sumnjiči i za krađe tri osobna vozila: Mazde, Mercedesa i Opela, koja su naknadno pronađena, za krađu novca iz blagajne u trgovini te satova, zaštitnih maski za mobitele i drugih predmeta iz trgovine u sklopu jednog od riječkih trgovačkih centara.


Kaznenim djelima oštećeni su hrvatski državljani, obrt iz Rijeke i tvrtke sa sjedištem u Rijeci i Omišu. Sveukupna materijalna šteta nastala navedenim kaznenim djelima cijeni se na oko 268.000 kuna.


Osumnjičeni 19-godišnjak je kazneno prijavljen za pet kaznenih djela razbojništva, četiri krađe te za tešku krađu, iznudu, protupravno oduzimanje slobode i omogućavanje trošenja droga te predan pritvorskom nadzorniku.