Bizarna priča u Splitu

Udarili BMW-om u Hitnu, a onda se otkrilo da je suvozač – propucan

Mario Matana

Dok su se razgledavali češku zbrojovku, pištolj je opalio dok je bio u rukama vozača te prostrijelio drugom mladića tik ispod čašice koljena



 SPLIT  Bizarna priča u Splitu: oko podneva se BMW X1 zabio u sanitetsko vozilo parkirano ispred Hitne pomoći u krugu bolnice na Firulama, da bi zatim medicinari utvrdili da je suvozač BMW-u  – propucan! Ranjen je u koljeno, a vozač je hospitaliziran na Odjel psihijatrije.


Policija je obavila očevid te se još uvije utvrđuje kako je do, u najmanju ruku, neuobičajenog incidenta došlo. Neslužbeno smo pak doznali najvjerojatniju pozadinu cijele priče. Dvojica iz BMW-a šibenskih registracija su naime namjeravali trgovati pištoljem – riječ je izgleda od češkoj zbrojovci – te su u automobilu pregledavali “robu”. Dok su se razgledavali češku zbrojovku, pištolj je opalio dok je bio u rukama vozača te prostrijelio drugom mladića tik ispod čašice koljena. Pojurili su potom prema Hitnoj pomoći, a svi su izgledi da se vozač, koji je navodno prodavao oružje, u tim trenucima “pogubio” te je udario u stražnji dio parkiranog sanitetskog vozila. Potvrdili su to i svjedoci, kazuju da vozač “nije bio sav svoj”. Brzina kojom je udario nije bila ispod 30 km/h, otvorili su se i zračni jastuci u automobilu, makar je u pitanju pristupna cesta na kojoj je jako teško voziti brzo.


Prema izjavama očevidaca, pištolj je pronađen u BMW-u, dok su obojica primljeni u bolnicu, svaki na “svoj” odjel. Doznajemo i da se 31-godišnji vozač već se liječio na Odjelu psihijatrije splitske bolnice, gdje je završio nakon ovog incidenta.