Motiv nepoznat

Ubojstvo u Donjem Srbu: Drškom metle ubila brata udarajući ga do smrti

Hina

Kuća u kojem se dogodilo ubojstvo / Foto: Luka Gerlanc / CROPIX

Kuća u kojem se dogodilo ubojstvo / Foto: Luka Gerlanc / CROPIX

Nakon što je saslušao osumnjičenicu, zamjenik županijske državne odvjetnice Mladen Krajačić je na pitanje o motivu ubojstva rekao u izjavi za Hinu da bi to "za sada bilo samo spekuliranje"



KARLOVAC - Ženi kojoj je u subotu u Donjem Srbu drškom metle usmrtila brata određen je istražni zatvor te se nalazi u zatvoru u Gospiću, a tijekom dana će se i formalno otvoriti istraga, doznaje Hina u utorak u Županijskome državnom odvjetništvu (ŽDO) u Karlovcu.


Nakon što je saslušao osumnjičenicu, zamjenik županijske državne odvjetnice Mladen Krajačić je na pitanje o motivu ubojstva rekao u izjavi za Hinu da bi to “za sada bilo samo spekuliranje”.


“Slijedi službeno pokretanju istrage u roku od 48 sati i onda razgovor s raznim svjedocima, pa ćemo znati više. Međutim, jasno da već traje vještačenje bioloških i drugih tragova s mjesta događaja, a obavljena je i obdukcija tijela, pa se rezultati očekuju”, rekao je Krajačić.




U priopćenju Državnog odvjetništva piše da je po primitku prijave Policijske uprave zadarske ispitana hrvatska državljanka (1946.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela ubojstva


“Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenica 27. lipnja 2015. u obiteljskoj kući u mjestu Srb, nakon verbalnog sukoba, u namjeri da usmrti svog brata P. A. drvenom mu drškom metle zadala više udaraca po glavi i tijelu od kojih je on zadobio mnogobrojne ozljede i preminuo na mjestu događaja”, piše u priopćenju.


Sudac istrage Mladen Kosijer je udovoljio zahtjevu ŽDO i odredio jednomjesečni pritvor da osumnjičenica ne bi utjecala na svjedoke koji će biti saslušani o svim okolnostima odnosa između brata i sestre.