Pokrenuta istraga

Ubojstvo susjeda: 74-godišnjak s riječkih Rastočina zadržan u istražnom zatvoru

Hina

Mjesto ubojstva / Foto NL

Mjesto ubojstva / Foto NL

Zbog opasnosti da bi na slobodi mogao ponoviti nedjelo ili utjecati na svjedoke, u istražnom je zatvoru zadržan 74-godišnji Riječanin kojega policija sumnjiči da je s više hitaca iz pištolja, prije dva dana, usmrtio susjeda iz zgrade u ulici Rastočine



RIJEKA  Zbog opasnosti da bi na slobodi mogao ponoviti nedjelo ili utjecati na svjedoke, u istražnom je zatvoru zadržan 74-godišnji Riječanin kojega policija sumnjiči da je s više hitaca iz pištolja, prije dva dana, usmrtio susjeda iz zgrade u ulici Rastočine. 


Riječko Županijsko državno odvjetništvo u četvrtak je izvijestilo je odluku o zadržavanju u istražnom zatvoru, na njihov prijedlog, donio sudac istrage Županijskog suda. Dodaju i da je, nakon ispitivanja 74-godišnjaka protiv njega pokrenuta istraga zbog ubojstva.


Tužiteljstvo 74-godišnjaka tereti da je u večernjim satima 5. srpnja u prizemlju stambene zgrade u kojoj stanuje izazvao verbalni i fizički sukob s 54-godišnjim susjedom te u njega ispalio više hitaca iz pištolja. Napadnuti muškarac je preminuo zbog više prostrijelnih rana glave i tijela.




Prema informacijama stanara iz nebodera u riječkoj ulici Rastočine, osumnjičeni je bio u konfliktnim odnosima s više stanarima kojima je i ranije prijetio. Oružje iz kojeg je pucao je posjedovao legalno.