Ubojstvo i samoubojstvo

Ubojica supruge iz Dubrave kopirao zločinca iz susjedne kuće

Hina

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

Hicima iz pištolja 70-godišnji Ž. T. ubio je 61-godišnju M. T. i potom presudio sebi. Istovjetnu tragediju prouzročio je 7. svibnja njihov prvi susjed iz Nuštarske ulice



ZAGREB Umirovljeni zaštitar, 70-godišnji Ž. T., jučer u noći ubio je svoju 61-godišnju suprugu M. T. hicem iz pištolja, da bi potom presudio i sebi. Dogodilo se to samo dvadesetak dana nakon što je njihov prvi susjed, 53-godišnji M. J., u kući do njihove upucao svoju 39-godišnju ženu S. J. i izvršio suicid. Nova teška tragedija dogodila se u zagrebačkoj Dubravi u Nuštarskoj ulici, nekoliko metara dalje od doma mlađeg bračnog para na križanju Kanarinske i Nuštarske čija su mrtva tijela, podsjećamo, pronađena 7. svibnja nakon što se ukućani danima nisu javljali na pozive obitelji.


Susjedi su u šoku i nevjerici – još jedno stravično ubojstvo i samoubojstvo supružnika u neposrednom susjedstvu upućivalo je da se izvršitelj poveo za krvavim činom svog susjeda. Zagrebačka policija jučer ujutro izvijestila je da su mrtva tijela supružnika pronađena oko 7 sati, a tijekom dana nakon dovršenog očevida i službeno je potvrđeno da je riječ o ubojstvu i samoubojstvu supružnika vatrenim oružjem. Prema neslužbenim informacijama, dojava o mrtvim tijelima supružnika stigla je od bliskih članova obitelji nekoliko minuta prije 7 sati. Kako doznajemo, iza sebe ostavili su odraslu kćer i sina te nekoliko unučadi.


Naša ekipa na mjestu nesreće pokušala je doznati nešto više informacija. Prema dostupnim podacima, susjedi su nekoliko minuta nakon ponoći začuli barem dva hica, no u prvom času malo tko je pomislio da se u susjedstvu moglo dogoditi neko novo zlo, pogotovo ne onakva tragedija kao prije dvadesetak dana. Nažalost, bili su u krivu i s pravom zapanjeni.




U ranim jutarnjim satima krim-policija i Hitna pomoć blokirali su Nuštarsku ulicu. Sve je upućivalo na novu krvavu obiteljsku tragediju, razotkrivenu nekoliko sati nakon što je 70-godišnjak oduzeo život svojoj 61-godišnjoj supruzi. Motiv krvavog zlodjela još uvijek nije poznat. I dok susjedi ne otkrivaju druge detalje, poznanici i prijatelji ove obitelji ukazuju na moguće povode i razloge tragedije, ne dvojeći da je prethodni krvavi čin bio svojevrsni okidač rastrojenom suprugu koji je posjedovao oružje u kući.


Zajednički život supružnika bio je ozbiljno narušen. Prema neslužbenim informacijama, 70-godišnji bivši zaštitar posljednjih je godina imao teških zdravstvenih problema, psihičkih i fizičkih tegoba, a liječnici za njega nisu imali dobre vijesti. Supruga se za to vrijeme suočavala s njegovim agresivnim ispadima, nerijetko praćenim i pijanstvom. Uskoro je trebala otići u mirovinu, no, nažalost, umirovljeničke dane nije dočekala. I pored svega navedenog teško je objasniti zašto je 70-godišnji umirovljenik nakon više desetljeća zajedničkog života ubio svoju brižnu suprugu. Mrtva tijela bračnog para prevezena su na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku gdje će se provesti i potrebna toksikološka vještačenja.