Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
22. rujna 2019.
Brat na brata

Ubit ću vas k'o zečeve: Riječanin prijetio bratu i njegovoj obitelji

Ubit ću vas k'o zečeve: Riječanin prijetio bratu i njegovoj obitelji
Ubit ću vas k'o zečeve: Riječanin prijetio bratu i njegovoj obitelji
Autor:
Objavljeno: 2. ožujak 2018. u 7:50 2018-03-02T07:50:28+01:00

Ispitana susjeda kao svjedokinja je potvrdila da je osumnjičenog vidjela tog dana u poslijepodnevnim satima vidno alkoholiziranog kako tetura oko zgrade, da je bio pijan i jedva hodao te da se ona doista uplašila za živote svojih susjeda

Protiv 37-godišnjeg Miroslava B. iz Rijeke podignuta je optužnica zbog prijetnji upućenih vlastitom bratu i njegovoj obitelji.

U optužnici tužitelj predlaže i sankciju, godinu dana bezuvjetnog zatvora. Riječ je o događaju koji se zbio potkraj siječnja ove godine, kada je optuženi oko 18 sati u vidno alkoholiziranom stanju pokucao na vrata brata i njegove obitelji, supruge i dvoje maloljetne djece. Rukama i nogama lupao je po ulaznim vratima ne bi li mu otvorili, govoreći pritom bratu da izađe iz stana kako bi se obračunali.

No, kako brat nije otvarao vrata, ovaj je nastavio udarati rukama i nogama po ulaznim vratima pritom govoreći bratu »da će ih ubiti sve k'o zečeve«.

Brat je prijetnju shvatio ozbiljno, kod njega i obitelji prijetnja je izazvala osjećaj straha i ugroženosti za vlastite živote pa je pozvao policiju.

Optuženi se nalazi u istražnom zatvoru, a optužnica koja čeka pravomoćnost temelji se ne samo na ispitivanju osumnjičenog, već i na izjavama ispitanih svjedoka, susjeda i brata te njegove supruge.

Ispitan na tužilaštvu, osumnjičeni Miroslav B. je porekao počinjenje kaznenog djela, tek je naveo da mu je žao što se to događa. Nema razloga da se svađaju kao braća, pokušao je na miran način sjesti i porazgovarati. Ali je i naglasio da je prije dolaska na bratov kućni prag popio bocu votke. Ne sjeća se, veli, da je prijetio.

Ispitana susjeda kao svjedokinja pak potvrđuje da je osumnjičenog vidjela tog dana u poslijepodnevnim satima vidno alkoholiziranog kako tetura oko zgrade, da je bio pijan i jedva hodao.

Najprije je lupao po prozoru njihove sobe, rekla je, a kad je vidio da ne može razbiti prozor ušao je u zgradu. Vikao je osumnjičenik ispred ulaznih vrata brata da će ih »ubiti k'o zečeve«, da će ih »ubiti k'o miševe« te da »njemu policija ne može ništa«. Svjedokinja je rekla da je u tom trenutku situacija bila grozna jer je osumnjičenik prijetio ne samo tom bratu, već spominjao i drugu braću da će ih sve pobiti, zbog čega se doista i ona uplašila za živote svojih susjeda.

Ispitan kao svjedok, brat je samo kratko potvrdio da je osumnjičenik, njegov brat, bio u vidno alkoholiziranom stanju pa da je o svemu obavijestio policijske službenike.

Kazao je i da je osumnjičenik prešao preko terase do njegovih ulaznih vrata i stao lupati, vičući i prijeteći da će ih sve pobiti, a uhvatio ga je iskonski strah zbog dvoje malodobne djece.

Tužitelj također traži za optuženog produljenje istražnog zatvora upravo zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, budući da ovo nije prva prijetnja koju je uputio bliskim osobama.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.