Ne smije kontaktirati s obitelji

“Ubit ću te ako me ostaviš”: Riječanin u zatvoru jer je prijetnjama smrću želio ženu zadržati u braku

Slavica Kleva

Foto R. Brmalj

Foto R. Brmalj

Po svemu sudeći, razvod braka koji je najavila supruga nasilnik nije mogao podnijeti, pa je na razne načine pokušavao suprugu zadržati u domu, koristeći pri tome sve nasilnije metode



Zbog nasilja u obitelji jučer je u istražni zatvor smješten Mladen Miljević, 60-godišnjak iz Rijeke. Ispitan je na Općinskom državnom odvjetništvu nakon čega je prepraćen na sud, a dežurni tužitelj zatražio je njegovo pritvaranje što je sudac istrage Županijskog suda Vlado Bosner i prihvatio.


Riječ je o inkriminacijama koje datiraju od travnja ove godine, a učestala maltretiranja, prijetnje, supruga i djeca više nisu mogli podnositi. 


Po svemu sudeći, razvod braka koji je najavila supruga nasilnik nije mogao podnijeti, pa je na razne načine pokušavao suprugu zadržati u domu, koristeći pri tome sve nasilnije metode.




Prijetnje poput: »Ubit ću te«, supruga je shvatila vrlo ozbiljno. Unatoč činjenici da je na Prekršajnom sudu osuđen novčanom kaznom od tisuću kuna, nije posustajao s nasilnim ponašanjem, dapače, bio je sve agresivniji.


Uz jamstvo u iznosu od 30 tisuća kuna, sudac je donio i tri mjere opreza: zabranu približavanja članovima obitelji na udaljenosti manjoj od sto metara, zabranu kontaktiranja s članovima obitelji na bilo koji način, te udaljenje iz doma.


S obzirom da je riječ o neosuđivanoj osobi u kaznenom smislu, nije prihvaćen zahtjev da mu se odredi istražni zatvor i zbog opasnosti od ponavljanja djela, već je djelomično prihvaćeno da ostane u zatvoru kako ne bi tijekom istrage utjecao na svjedoke, odnosno suprugu i djecu.