Nastavak svjedočenja na suđenju zaštitaru Mariu Boriću

Ubio djevojku i trošio njezin novac, a njena obitelj još plaća te dugove

Ana Raić Knežević

Nas i danas banka tereti za troškove na Silvaninim karticama jer nije prijavljeno da su ukradene, rekla je svjedokinja prisjetivši se kako u sestrinom stanu nije pronašla ni kutiju s nakitom u kojoj je bilo više vrijednih naušnica, rekla je sestra ubijene Silvane Nekić



ZAGREB  Tog dana kada je ubijena Silvana ubijena je cijela moja obitelj, rekla je u nastavku svog svjedočenja Milka Nekić čiju je kćer 20. ožujka ove godine ubio njezin tadašnji partner, zaštitar Mario Borić.


Prema optužnici, motiv ubojstva je bio Silvanin novac kojeg se Mario želio domoći kako bi nastavio s kockanjem i klađenjem o čemu je bio ovisan. Silvanu je ugušio u njezinon stanu na Zelenom trgu i prekrio njezino tijelo dekama, omotavši joj lice prozirnom folijom.


Uzeo je zatim njezine kartice i podizao novac na bankomatu. Svojoj djevojci, s kojom je od kraja prošle godine bio u burnoj vezi, bio je dužan 40-ak tisuća kuna.




Potvrdile su to Silvanina majka i sestra blizanka, Alenka, koja je cijelo vrijeme svjedočenja odvraćala pogled od čovjeka koji je ubio Silvanu.


– Bile smo izuzetno povezane. Znale smo se čuti sto puta na dan. Ja čak nisam sa svojim Borisom željela imati dijeti dok ona ne pronađe nekog s kime će imati vezu. Nas dvije bila smo kao jedno, opisivala je Alenka Nekić koja je, nakon što nekoliko dana nije mogla dobiti sestru na telefon, došla u pratnji policije u njezin stan i naišla na stravičan prizor.


– Nakon svega ostavio ju je u takvom stanju da su i policajci rekli kako se njezino tijelo ne može identificirati, slomljeno je rekla sestra Borićeve žrtve dodavši kako je Silvana bila uvjerena da Mariu daje novac za bolesno dijete.


– Nas i danas banka tereti za troškove na Silvaninim karticama jer nije prijavljeno da su ukradene, rekla je svjedokinja prisjetivši se kako u sestrinom stanu nije pronašla ni kutiju s nakitom u kojoj je bilo više vrijednih naušnica.


– Kakva je to ljubav s njegove strane bila kada joj je čak prijetio da će na internetu objaviti snimku njihovog intimnog odnosa ukoliko ne pristane pomiriti se s njim, ogorčeno je rekla Alenka Nekić prisjetivši se kako joj je sestra govorila da nije dovoljno dobra za Borića.


Zaključila je to nakon jednog njihovog susreta s menekenkom Aleksandrom Grdić koja je Maria zazvala po imenu.