Ubojita sredstva

U šumi pronađene dvije minobacačke granate, policija poziva na vraćanje oružja

Fiore Vežnaver

Policija ponovo poziva građane da, ukoliko pronađu ili eventualno posjeduju nedozvoljeno oružje, streljivo i druge opasne minsko-eksplozivne predmete, o tome odmah obavijeste policiju



RIJEKA Dvije minobacačke granate od 120 mm i  streljivo pronađeni su u šumskim predjelima na području Podhuma i Drenove. O ubojitim sredstvima u šumi u četvrtak su dojavili građani, a njih su nakon toga, radi uništenja,  preuzeli djelatnici Protueksplozijskog odjela Policijske uprave primorsko-goranske. 


Policija ponovo poziva građane da, ukoliko pronađu ili eventualno posjeduju nedozvoljeno oružje, streljivo i druge opasne minsko-eksplozivne predmete, o tome odmah obavijeste policiju.


»Upozoravamo građane da ta sredstva, zbog opasnosti od njihova aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, ne donose sami. Pozivom na telefon 192 ili najbližoj policijskoj postaji, policija će poslati stručne, osposobljene policijske službenike u civilnoj odjeći koji će ova sredstva sigurno preuzeti«, objašnjava se iz Policijske uprave primorsko-goranske. Svi koji dragovoljno predaju oružje i druga opasna sredstva neće biti ni  prekršajno ni kazneno sankcionirani.




Dragovoljna predaja oružja i drugih opasnih predmeta omogućena je u sklopu akcije  »Manje oružja – manje tragedija«, koja se provodi neprekidno od 2007. godine.