Kaciga nije pomogla

U sudaru kod Panorame poginuo Nikica Filipović (56) iz Rijeke

Fiore Vežnaver

Vozač »citreona« koji je prouzročio sudar, bio je po svemu sudeći brz, trijezan i neoprezan, a posljedice takve vožnje bile su fatalne za nesretnog Nikicu Filipovića koji je preminuo na mjestu nesreće



RIJEKA  Nikica Filipović (56) iz Rijeke, nesretni je motociklist koji je sinoć izgubio život u sudaru s automobilom na Ljubljanskoj cesti u Rijeci, kod motela Panorama. U riječkom Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku rano poslijepodne još nije bila  obavljena obdukcija koja će dati definitivne odgovore oko nekih medicinskih okolnosti,  no već prvi dojmovi na mjestu događaja ukazivali su da je nesretnik zadobio izuzetno teške, pogibeljne ozljede u sudaru s automobilom koji je prešao na njegovu stranu ceste nakon pretjecanja drugog auta. Motociklist je izdahnuo na mjestu nesreće, nakon što su ga barem pola sata pokušavali reanimirati, najprije liječnik koji je slučajno naišao na stravičan sudar, a onda ekipa Hitne pomoći.


Filipović je vozio »kymco« iz smjera »riječkog zavoja« prema Matuljima, kada je u njega, dolazeći iz suprotnog smjera, udario »citroen C5«, riječke registracije, kojeg je vozio  43-godišnji Riječanin. Prema dosad utvrđenom, »citroen« je nakon pretjecanja drugog automobila udario u motocikl, kojeg je Filipović vozio svojom prometnom trakom, imao je i kacigu.


Po prvoj rekonstrukciji s mjesta događaja, »citroen« što je dolazio iz smjera Matulja većom je brzinom krenuo u pretjecanje na mjestu gdje to nije dozvoljeno, prešavši najprije na traku predviđenu za vozila koja, dolazeći iz smjera »riječkog zavoja«, imaju namjeru skrenuti ulijevo, prema Voloskom, a onda i na traku kojom je vozio motociklist.




Ozljede vozača »citroena« na kraju su okvalificirane lakšim, objavila je policija. Očevici navode da je nakon nesreće 43-godišnjak bio »blijed kao krpa«, da se sav tresao, pa je prvenstveno zbog šoka bio prebačen u bolnicu.  


Zasad nema službenih informacija da li je vozač »citroena« možda bio pod utjecajem alkohola, no izvori bliski istrazi navode da su prvi nalazi pokazali da je vozio trijezan. No, oko ovog pitanja još se očekuje službeno izvješće.