Teška nesreća

U stravičnoj prometnoj nesreći kod Fažane dvije djevojke poginule, četiri teže i dvije lakše ozlijeđene

Mateo Sardelin

Foto M. Sardelin

Foto M. Sardelin

Nesreća se dogodila kada je 18-godišnja vozačica, kao mladi vozač upravljala automobilom Citroen, pulske registarske oznake, kada je u organizmu imala alkohola, iz smjera Fažane prema Puli. U zavoju u lijevo, vozačica je zbog neprilagođene brzine kretanja, izgubila nadzor i prešla na suprotnu kolničku traku, nakon čega je vozilo sletjelo van kolnika i udarilo u stablo. Od siline udarca, automobil se odbio i zarotirao te se zaustavio većim dijelom na kolniku



NOVO 11.00 Policijsko priopćenje o nesreći stiglo je iza 11 sati, a prenosimo ga u cijelosti: 


“U prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju oko 00.05, na županijskoj cesti Pula-Fažana, smrtno su stradale dvije maloljetne hrvatske državljanke.Nesreća se dogodila kada je 18-godišnja vozačica, kao mladi vozač upravljala automobilom Citroen, pulske registarske oznake, kada je u organizmu imala alkohola, iz smjera Fažane prema Puli. U zavoju u lijevo, vozačica je zbog neprilagođene brzine kretanja, izgubila nadzor i prešla na suprotnu kolničku traku, nakon čega je vozilo sletjelo van kolnika i udarilo u stablo. Od siline udarca, automobil se odbio i zarotirao te se zaustavio većim dijelom na kolniku.U vozilu se u trenutku nesreće nalazilo osam osoba, šest djevojaka i dva mladića. Dvije maloljetne djevojke su u nesreći smrtno stradale, tri maloljetnice i jedan maloljetnik su teško ozlijeđeni i zadržani u Općoj bolnici Pula, a vozačica i još jedan maloljetnik su lakše ozlijeđeni.Policijski službenici su zajedno s nadležnom državnom odvjetnicom obavili očevid na mjestu događaja, a za vrijeme trajanja očevida, cesta Fažana-Pula bila je zatvorena za sav promet do 3.30 sati. Tijela stradalih djevojaka prevezena su na Odjel patologije Opće bolnice Pula radi obavljanja obdukcije.Protiv 18-godišnje vozačice podnosi se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu radi izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.”

——————–



Dvije mlade, najvjerojatnije maloljetne djevojke poginule su u stravičnoj prometnoj nesreći koja se dogodila na Puljskoj cesti od Fažane prema Puli u nedjelju dvadeset minuta nakon ponoći. U nesreći su četiri djevojke ozlijeđene, no kvalifikacija ozljeda tijekom noći nakon nesreće nije bila poznata, a dvije, vozačica i suvozačica, su prošle bez ili samo s lakšim ozljedama.




U automobilu Citroen pulskih oznaka nalazilo se ukupno osam djevojaka koje su se kretale prema Puli. Cesta Fažana – Pula je od 00.30 do iza 3 sata bila zatvorena za sav promet, a vozači su preusmjeravani okolnim pravcima.


Prometna nesreća se, prema neslužbenim informacijama, dogodila kada se osam djevojaka u Citroenu kretalo od Fažane prema Puli te se vozilo iz nepoznatog razloga u blagom lijevom zavoju zanijelo i u klizanju prešlo preko lijeve, suprotne kolničke trake i lijevom zadnjom stranom udarilo u stablo pored kolnika, potom se zarotiralo i zaustavilo djelomično na travnatoj površini. Uslijed siline udarca jedna djevojka je izbačena iz vozila na travnatu površinu s desne strane kolnika i na mjestu je preminula, dok je druga preminula djevojka bila pored automobila. No, točna dinamika nesreće bit će poznata kada policija objavi izvješće o nesreći.


Pored policije, na mjestu događaja bili su pulski vatrogasci, cestarska služba te zamjenica općinskog državnog odvjetnika Kristina Baćac, koja nam je tijekom očevida dala prvu, doduše šturu, izjavu budući da je policija još mjerila i fotografirala zatečeno stanje.


– Dogodila se prometna nesreća s više ozlijeđenih osoba, a također su dvije mlađe ženske osobe smrtno stradale. Njihov identitet nam tijekom očevida još nije poznat. Više osoba, njih četiri, je prebačeno u pulsku Opću bolnicu na liječenje, a raspolažemo podacima da je u vozilu bilo ukupno osam ženskih osoba. Uglavnom, dvije osobe su mrtve, četiri su ozlijeđene, sa za sada nepoznatom kvalifikacijom ozljeda jer su još na pregledu, i dvije su bez, odnosno nemaju teške ozljede, ali će i one biti prebačene u bolnicu radi pregleda.


Bit će naložena obdukcija i vještačenje vozila, to je sve što za sada mogu reći, a ostale dokazne radnje ćemo obaviti slijedom kako ide, kazala je Baćac.


Više detalja o prometnoj nesreći bit će poznato kada policija obavi očevid.