Tragedija kod Gruda

U stravičnoj nesreći u BiH poginuo splitski glumac Josip Zovko, najpoznatiji po ulozi u filmu ”Da mi je biti morski pas”

P. N.

Foto screenshot YouTube

Foto screenshot YouTube



Na magistralnoj cesti M-6 Grude-Gorica, u mjestu Grudsko Vrilo u BiH, u srijedu oko 15 sati dogodila se prometna nesreća u kojoj je poginuo 48-godišnji splitski glumac imotskih korijena Josip Zovko, a jedna osoba je ozlijeđena te je prevezena u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar, piše Slobodna Dalmacija. U prometnoj nesreći sudjelovala su dva automobila hrvatskih registarskih oznaka.


Očevid su obavljali pripadnici PU Grude, a promet je na toj dionici bio potpuno obustavljen. Još se ne zna kako je do nesreće došlo i tko je krivac. Nesretni Josip preminuo je na licu mjesta, a to je druga velika tragedija koja je pogodila obitelj Zovko u samo dvije godine.


Naime, glumčev brat Ante koji je imao 46 godina i bio je trgovac automobilima, ubijen je 2017. godine u Makarskoj i bačen u septičku jamu.




Zovko je rodom iz Berinovca (općina Lokvičići) i uvijek je isticao da voli svoj imotski kraj. Odigrao je preko 50 uloga, kazališnih i filmskih, u zadnje vrijeme je i režirao, dok najpoznatiji ostaje po ulozi Mate iz filma Ognjena Sviličića „Da mi je biti morski pas”.


Glumio je i u filmovima ‘Vjerujem u anđele’, ‘Najveća pogreška Alberta Einsteina’, ‘Holding’ i ‘Oprosti za kung-fu’, ali i serijama ‘Naši i vaši’ te ‘Bitange i princeze’. Što je najvažnije, Zovko je bio duša od čovjeka i njegova smrt je pogodila mnoge njegove prijatelje i štovatelje, piše Slobodna Dalmacija.