Klasična zasjeda

U pucnjavi na zagrebačkoj Selskoj cesti ranjen Michael Ljubas, vlasnik portala Dnevno.hr

Vanja Vesić

Foto Nenad Reberšak

Foto Nenad Reberšak



ZAGREB U pucnjavi koja je oko 18.50 sati odjeknula na pored benzinske pumpe na zagrebačkoj Selskoj cesti, prema prvim neslužbenim podacima, ranjen je Michael Ljubas, kontroverzni vlasnik portala Dnevno.hr, srbijanske inačice portala Dnevno.rs te tjednika „7 tjedno“.


Iako su prve informacije o pucnjavi u Selskoj govorile o razbojništvu, ubrzo je stigla vijest da je ranjeni muškarac upravo Ljubas, što je na priču bacilo novo svjetlo.


Po načinu izvedbe, može se pretpostaviti da je u pitanju klasična zasjeda, a nagađa se i da su napadači pratili Ljubasovo kretanje.





Benzinska na kojoj se pucnjava dogodila nalazi se, naime, u blizini sjedišta njegove tvrtke.


Mjesto pucnjave je ograđeno policijskim trakama, a očevid je trajao do kasnih sati.


Policija nije potvrdila da je riječ o Ljubasu, niti iznosila pojedinosti o okolnostima pucnjave, već je dala samo kratku informaciju da je u pucnjavi na Selskoj muškarcu prostrijeljena noga i da je izvan životne opasnosti.


Odmah je krenula i potraga za napadačem, a sumnja se da nije riječ o samo jednoj osobi.


Neslužbene informacije govore da bi mogla biti riječ i o mafijaškom obračunu.


Odvjetnik Zvonimir Hodak za Hinu je izjavio da je razgovarao s Ljubasom koji tvrdi da je ranjen u pokušaju pljačke na benzinskoj postaji.»Razgovarao sam s Ljubasom i on tvrdi da je bio pokušaj pljačke tijekom koje je došlo do pucnjave, a on je pogođen metkom u bedro«, rekao je Hodak.Hodak smatra kako nije bila riječ o tzv. sačekuši, a što navode pojedini mediji. »Sačekuša ne završava jednim metkom u nogu, nego s puno metaka u trbuhu ili glavi«, ustvrdio je Hodak. (H)