Suđenje Goranu Šafaru i Davoru Piacunu

U procesu za malverzacije bivšeg direktora bakarskog hotela druooptuženi otkazao odvjetniku

Fiore Vežnaver



RIJEKA Otkazao je punomoć svom odvjetniku Davor Piacun (39) iz Rijeke, drugooptuženi u sudskom procesu u kojem je prvi na optuženičkoj klupi Goran Šafar (51) iz Rijeke, bivši direktor Hotela Jadran-Bakar, optužen za financijske malverzacije »teške« oko 390 tisuća kuna.


Piacunov odvjetnik se danas nije pojavio na raspravi zbog bolesti, a s obzirom da bi na bolovanju mogao biti duže vrijeme, optuženi je zatražio da mu novog odvjetnika sud odredi po službenoj dužnosti, jer zbog materijalne situacije ne može sam uzeti branitelja iz povjerenja. Suđenje se nastavlja za 19 dana.


Šafaru se sudi pod optužbom za zlouporabu položaja i ovlasti te krivotvorenje službene isprave, a Piacunu za pomaganje u tim dvama kaznenim djelima. Šafar se tereti da je, kao direktor bakarskog hotela, financijske makinacije izveo tijekom 2008. i  2009. godine, u čemu mu je pomogao Piacun.




Optužba tvrdi da su na ime tobože obavljenih radova i isporučene robe napravljeni fiktivni računi u korist Šafarove privatne tvrtke »Tarsaticacorp«, u čijem poslovanju mu je, navodno, pomagao Piacun.


Šafar je davao naloge da Hotel Jadran-Bakar, na čijem je tada bio čelu, plati niz računa temeljem kojih je na račun »Tarsaticacorpa« sjelo gotovo 390 tisuća kuna.


Tužiteljstvo tvrdi da je, k tome, Šafar karticom hotela platio 5.000 kuna na ime servisiranja automobila u vlasništvu njegove privatne tvrtke.