Očevidi u tijeku

U požaru smrtno stradala starica, ozlijeđeni supružnici s teškim opeklinama prevezeni u KBC Rijeka

Hina



 Jedna je osoba poginula, a dvije su teže ozlijeđene u požaru koji je u ponedjeljak oko 20.05 sati buknuo u naselju Kokuletovica nedaleko od Rovinja, izvijestila je istarska policija.


Prema prvim podacima, policija je dojavu o požaru drvene kućice, tzv. barake zaprimila od Centra 112 a po dolasku na mjesto događaja utvrđeno je kako je u nesreći smrtno stradala 85- godišnja starica iz Rovinja dok su supružnici, 68- godišnji muškarac i 62- godišnja žena, također iz Rovinja, zadobili teške tjelesne ozljede, odnosno opekline te su prevezeni u KBC Rijeka.


“U tijeku je gašenje drvene kućice od strane pripadnika rovinjske javne vatrogasne postrojbe nakon čega će policijski službenici u suradnji s inspektorom zaštite od požara započeti očevid koji bi trebao utvrditi okolnosti nesreće i točan uzrok požara”, izvijestila je glasnogovornica istarske policije Nataša Vitasović. 




 Inače, drvena kućica nalazi se na poljoprivrednoj parceli i u njoj nitko od stradalih nije živio. Istraga je u tijeku.    


 Iz kuće u kojoj je u ponedjeljak popodne u Zagrebu buknuo požar spašena je invalidna osoba, priopćio je gradski Ured za upravljanje u hitnim situacijama.


Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba primila je oko 17 sati dojavu o požaru u Kotoripskoj ulici 33 koji brzo ugašen, a iz kuće je spašena invalidna osoba, navodi se u priopćenju i dodaje da je na intervenciju izašlo osam vatrogasaca u dva vatrogasna vozila. 


Ured za upravljanje u hitnim situacijama ističe kako je nakon dolaska vatrogasaca požar brzo ugašen te da je iz kuće spašena invalidna osoba kojoj je pružena liječnička pomoć.


Uzrok požara znat će se nakon policijskog očevida.