Pucnjava u parku

U pozadini napada – dug? Šezdesetogodišnjaka u parku u Rijeci ranio bivši policajac

Fiore Vežnaver

Foto F. Vežnaver

Foto F. Vežnaver

Ranjeni 60-godišnjak teže je ozlijeđen, ali mu život nije ugrožen. Motiv obračuna istražitelji još rasvjetljavaju, no upoznati sa slučajem tvrde da se u pozadini nalazi priča o nepodmirenom dugu



RIJEKA   Šezdesetogodišnji muškarac, ranjen u pucnjavi u subotu navečer u parku Cambierievoj ulici u središtu Rijeke, teže je ozlijeđen, ali mu život nije ugrožen. Iz policije navode da je zadobio teže ozljede na ramenu, vratu i podlaktici, a u sušačkoj bolnici podvrgnut je operativnom zahvatu još u subotu navečer. Žrtva ranjavanja ima adresu na riječkom području, a neslužbeno se saznaje da je inače dalmatinskih korijena.


Za njegovo ranjavanje osumnjičen je Milan V., 59-godišnjak koji je nastanjen u zgradi u Ulici Milana Butkovića, odmah do parka na kojem se dogodio vatreni obračun. Dva djelatnika policije jučer rano poslijepodne još uvijek su osiguravala njegov stan na posljednjem katu zgrade. Osumnjičeni je smješten u policijski pritvor, a očekuje se da bude priveden na ispitivanje u tužiteljstvo i sucu istrage. Riječ je, inače, o bivšem policajcu i ugostitelju, čija je obitelj svojedobno vodila i jedan kafić upravo u  kvartu u kojem se dogodio ovaj krvni delikt. Za koje će kazneno djelo on biti osumnjičen još nije definitivno odlučeno, no najvjerojatnije će biti kazneno prijavljen za pokušaj ubojstva.


Motiv obračuna istražitelji još rasvjetljavaju, zasad se on službeno ni ne naznačuje, no osobe upoznate sa slučajem tvrde da se u pozadini nalazi priča o nepodmirenom dugu, u koju se zacijelo upleo splet okolnosti. Obojica su, navodno, prije no što su se našli u parku, bili u jednom lokalnom kafiću, u blizini mjesta gdje je potegnuto oružje. Istražitelji još provjeravaju je li u svemu možda imala upliva eventualna alkoholiziranost dvojice aktera slučaja. Neki očevici, koji su vidjeli dvojicu zajedno u ulici, odnosno u parku, tvrde da im njihovo sučeljavanje nije izgledalo toliko ozbiljno, da se situacija nije doimala toliko naelektreliziranom i nije upućivala da to da će u jednom trenutku jedan od aktera, bivši policajac, izvaditi pištolj i pucati. Ispaljeno je nekoliko hitaca, a koliko točno, policija još provjerava.


Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Novog lista u ponedjeljak….