Tunel Sv. Ilija

U nesreći kod Makarske teško ozlijeđen apostolski nuncij. Još je u kritičnom stanju

Hina



U teškoj prometnoj nesreći koja se u nedjelju popodne dogodila u tunelu Sv. Ilija kod Makarske poginuo je 24-godišnji mladić, a tške je ozlijede zadobio monsinjor Ante Jozić, naslovni nadbiskup Cisse i apostolski nuncij u Obali Bjelokosti, doznaje se u ponedjeljak u KBC Split i Splitsko-makarskoj nadbiskupiji.


Nesreća se dogodila kada su se frontalno sudarila dva automobila. Mladić iz prvog vozila je kolima Hitne medicinske pomoći prebačen u KBC Split gdje je nedugo nakon nesreće preminuo, dok je vozač drugog automobila, monsinjor Jozić, smješten na Jedinicu intezivnog liječenja (JIL) splitske bolnice.


Monsinjor Jozić u bolnicu je primljen s teškim ozljedama, a ravnatelj splitskog KBC-a Julije Meštrović Hini je kazao da mu je, nakon operacije, stanje stabilizirano ali i dalje kritično.




»Splitsko-makarska nadbiskupija izražava sućut obitelji stradalog mladića u toj prometnoj nesreći, a sve vjernike i ljude dobre volje pozivamo na kršćansku molitvu i suosjećanje«, stoji u priopćenju iz te nadbiskupije.