Teška nesreća između Karlovca i Duge Rese

U direktnom sudaru automobila i autobusa poginula vozačica, više putnika ozlijeđeno

Hina

Foto Robert Fajt / CROPIX

Foto Robert Fajt / CROPIX



KARLOVAC - Nakon dva sata prekida promet je na državnoj cesti D 3 na relaciji Karlovac – Duga Resa pušten u srijedu nešto prije 10 sati, ali samo izmjeničnim propuštanjem, izvjestila je karlovačka policija.


Promet je bio u prekidu od 6.40 sati zbog sudara autobusa i osobnog automobila, u kojem je preminula 35-godišnja vozačica Honde iz Duge Rese, dok su lakše osobe zadobili vozač autobusa i jedna putnica.


Prema riječima Brune Kolakovića, općinskog državnog odvjetnika, vozaču autobusa su za potrebe utvrđivanja uzroka nesreće uzeti urin i krv, obavljen je očevid, a poduzet će se i razne druge dokazne radnje da bi se utvrdile sve okolnosti teške prometne nesreće sa smrtnom posljedicom.




Do prometne nesreće došlo je u Gornjem Mrzlom Polju Mrežničkom u 6.40 sati. Vozačica automobila zadobila je teške tjelesne ozljede od kojih je umrla na putu prema bolnici.


U autobusu Cratia busa zagrebačkih registarskih oznaka lakše je ozlijeđeno više putnika. Vozač i jedna putnica bolnički su zbrinuti, no nema potrebe za njihovim zadržavanjem na daljnjem liječenju, doznaje se od dežurnog kirurga u karlovačkoj bolnici Želimira Koraća.


U tijeku je očevid na mjestu nesreće a vatrogasci karlovačke Javne vatrogasne postrojbe crpkama izvlače gorivo i ulje koji cure iz oštećenog autobusa, kako bi zaštitili okoliš.