Prijavljeni za iznudu

U POSLU CIJELA OBITELJ: Sinovi prijetili bokserom, a majka naoružana bombom i kuburom

P. N.

foto: wikipedia

foto: wikipedia

Pored prijetnji plinskim pištoljem, 39-godišnjak je 45-godišnjaku i njegovoj obitelji prijetio bokserom te fizičkim nasrtajima zbog čega su mu oštećenikovi otac i majka dali 3000 eura.



ZAGREB – Zbog iznude nad 45-godišnjakom za nepostojeći dug i prijetnji njemu te njegovoj obitelji, policija je kazneno prijavila 39-godišnjaka i njegovog 41-godišnjeg brata, dok je 65-godišnja majka iznuđivača prijavljena zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja i bombe.


Policija je kriminalističkim istraživanjem utvrdila da je 39-godišnjak od listopada 2017. zbog prethodnog poslovnog odnosa u kojem je bio posrednik za kupnju automobila, nezadovoljan s provizijom koju je dobio, putem društvenih mreža i mobilnih aplikacija počeo objavljivati sadržaje kojima je prijetio 45-godišnjaku, njegovoj 40-godišnjoj supruzi i cijeloj njegovoj obitelji vrijeđajući ga raznim pogrdnim riječima.


Osumnjičeni 39-godišnjak je od 45-godišnjaka i njegovog 66-godišnjeg oca tražio i 6000 eura nepostojećeg duga te prijetio pištoljem za koji je policija kasnije otkrila da je plinski.




Pored prijetnji plinskim pištoljem, 39-godišnjak je 45-godišnjaku i njegovoj obitelji prijetio bokserom te fizičkim nasrtajima zbog čega su mu oštećenikovi otac i majka dali 3000 eura.


Prijetnje je nastavio i putem svojih profila na društvenim mrežama, čemu se pridružio i njegov 41-godišnji brat, pokazujući pištolj i prijeteći članovima obitelji oštećenog.


U pretrazi domova osumnjičenih pronađena je bomba, kubura, plinski pištolj, više mobitela te stotinjak komada streljiva raznog kalibra.


Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 39-godišnjak i 41-godišnjak su predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu. Protiv majke osumnjičenika, kao vlasnice kuće u kojoj je pronađeo oružje i bomba, redovnim putem će biti podnijeta kaznena prijava zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari.