Teško ranjeni mladić bori se za život u riječkom KBC-u

Tri ubodne rane: Krvavi obiteljski obračun na Lošinju?

Ico Mikuličić

Policija traga za osobom ili više njih koje su mladog Zagrepčanina izbole nožem. Našle su ga djevojka i prijateljica u blizini kuće gdje je boravio. Mladić je u teškom stanju i liječnici ga drže u šok-sobi 



MALI LOŠINJ Nakon što je na Lošinju jučer došlo do pokušaja ubojstva mlađeg Zagrepčanina, ozlijeđeni je na vrijeme pronađen, pružena mu je liječnička pomoć, a potom je kasno navečer prebačen u Klinički bolnički centar u Rijeci gdje se liječnici bore za njegov život.


Prve informacije govore da je stanje stabilizirano, ali je ozlijeđeni još uvijek u šok sobi. 


  Sinoć kasno, kad se već približavala ponoć, iz neslužbenih izvora smo saznali da je u slučaju pokušaja ubojstva 32-godišnjeg Zagrepčanina u Lošinju najverojatnije došlo do velikog i neočekivanog obrata.




Zagrepčanin je pronađen s tri ubodne rane na tijelu i još je u teškom stanju u šok sobi. Preživio je zahvaljujući liječnicima i hitnoj pomoći koju je dobio te prijevozu helikopterom u bolnicu u Rijeci.


Jake policijske snage na slučaju rade punom parom i zato su zahvaljujući velikim naporima ali i stručnosti na tragu razrješenja kompliciranog slučaja koji je otišao u posve novom i vrlo neočekivanom smjeru. 


  Prve izjave upućivale su policiju da se vjerojatno radi o nekom obračunu. Navodno, čak je nešto tako došlo i od same žrtve u prvim razgovorima nakon što je došao k svijesti!


Spominjala se mogućnost obračuna s nekim Slovencima pa su policajci provjeravali i taj trag. Priča o Slovencima i obračunu je mogla imati uporišta jer je žrtva radila i kao zaštitar pa se nekome mogao i zamjeriti kao što se nagađalo u toj verziji.


Međutim, očito je iskusnim inspektorima u priči ipak nešto »nije mirisalo«. Paralelno su počeli vrtiti i druge mogućnosti.  


Prema našim informacijama 32-godišnji Zagrepčanin je pronađen ranjen u blizini kuće u kojoj je boravio, a koja se nalazi između Velog i Malog Lošinja. Do tamo se ili uspio dovući s mjesta gdje je ranjen ili je mjesto gdje je nađen ujedno i mjesto zločina.    Prema težini ozljeda i stanju u kojem se nalazi, očito je da je spašen u posljednji čas. Neslužbeno saznajemo da je Zagrepčanin zadobio najmanje tri ubodne rane u tijelo. Kako se nisu pronašli značajniji tragovi krvi to baca posebno svjetlo na čitavu priču.


Krimi-film


Kao u kriminalističkim pričama i filmovima, kad ispektori često kreću od onih koji su pronašli žrtvu, inspektori su očito i u ovom slučaju pažljivo analizirali izjave svjedokinja koje su našle žrtvu i zvale hitnu pomoć.


One su jedine nešto znale o pronalasku ranjenog. No njihove izjave nisu mnogo pomogle jer su objašnjavale da su čule zapomaganje ispred kuće. Izašle si i našle ranjenoga. Tvrdile su da drugo ne znaju. 


  Naši izvori smatraju da su analize ključnih izjava pokazale da se jedan sićušni detalj ne poklapa. Vrteći informacije sve više puta iznova, policajci su krenuli i u drugom smjeru od one priče o obračunu sa Slovencima i sinoć kasno, kako saznajemo, došli do velikog obrata. Izgleda da će se počinitelj tražiti – ni manje ni više nego u obiteljskom krugu! 


  Ovo je posebno neobično jer je navodno i izjava žrtve ukazivala policiji na posve drugi krug i napadače a otklanjala mogućnost da bi onaj tko ga je ranio mogao biti netko iz njegove blizine.  

Na izmaku snaga


U službenom priopćenju policija je bila suzdržana. 


  – Sinoć oko 21,20 sati u Malom Lošinju zatečena je ozlijeđena mlađa muška osoba. Muškarac je zadobio više ubodnih rana te je radi pružanja liječničke pomoći prevezen u KBC na Sušaku. U tijeku je kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja svih relevantnih činjenica i okolnosti ovog događaja – priopćila je Policijska uprava primorsko goranska iz koje dodaju da na slučaju rade sve raspoložive snage. 


  Najbliži svjedoci, oni koji su ga pronašli rekli su da ne znaju ništa što bi moglo pomoći da se dođe do počinitelja. Čuli su zapomaganje i našli Zagrepčanina na cesti. Odmah su pozvali liječničku pomoć jer su vidjeli da je ranjen.


 Kako kažu, bio je već na izmaku snaga. Nije im uspio ništa reći, nisu ni vidjeli odakle je došao niti ikoga u blizini. Navodno i to je vrlo zanimljivo, nije bilo ni tragova krvi po kojima bi se mogao odgonetnuti barem dio puta kojim je došao i gdje se sve odigralo. Ljudi s kojima smo razgovarali kažu da nitko u blizini nije čuo nikakve povišene tonove, sukob ili svađu. 


  Policija je detaljno pretražila i mjesto blizu pozicije na kojoj je pronađen, ne bi li se našao neki trag ili oružje zločina. 


  Znatan dio nove priče znamo. Pa i to tko ga je navodno stvarno teško ranio. No kako je istraga još u tijeku podatke ne smijemo objelodaniti. Za detalje ima vremena sutra.