Vatrena stihija

Tri kanadera gase požar kod Imotskog, airtractori u akciji na Pagu i kod Vodica

Hina

Snimio Damir ŠKOMRLJ / Nl arhiva

Snimio Damir ŠKOMRLJ / Nl arhiva

 Tijekom dana zračne snage sudjelovale su s tri airtractora u gašenju požara na lokaciji Dazlina kod Vodica u Šibensko-kninskoj županiji, a pri povratku u bazu u Zemunik piloti su uočili požar kod Biograda na moru koji se tek počeo razvijati, pa je zahvaljujući reakciji zračnih snaga brzo i ugašen

ZAGREB Tri kanadera Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH upućena su u ponedjeljak poslijepodne na gašenje požara kod Crvenog jezera u Imotskom, priopćilo je Ministarstvo obrane.  

U MORH-u kažu kako su u isto vrijeme zaprimili i dojavu o izbijanju požara u blizini solane na otoku Pagu, pa je na ovo požarište upućen airtractor.


 Tijekom dana zračne snage sudjelovale su s tri airtractora u gašenju požara na lokaciji Dazlina kod Vodica u Šibensko-kninskoj županiji, a pri povratku u bazu u Zemunik piloti su uočili požar kod Biograda na moru koji se tek počeo razvijati, pa je zahvaljujući reakciji zračnih snaga brzo i ugašen.


 Iz MORH-a napominju kako su zračne snage od početka ovogodišnje protupožarne sezone sudjelovale u gašenju 139 požara (51 u Šibensko-kninskoj, 46 u Splitsko-dalmatinskoj, 32 u Zadarskoj, osam u Dubrovačko-neretvanskoj te po jedan u Ličko-senjskoj županiji i Istarskoj županiji).




 U dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile su oko 1100 sati naleta, pri čemu je izbačeno više od 35.800 tona vode te je prevezeno 211 vatrogasca i vojnika, kao i 25 tona vatrogasne opreme i vode do požarišta.