Općinski sud u Splitu

Tri i pol godine zatvora zbog prebacivanja droge

Mario Matana

Maximilian Milenko Dalmatin (39) osuđen je na tri i pol godine zatvora zbog "kurirskog" posla prebacivanja gotovo dva kilograma amfetamina



 SPLIT  Maximilian Milenko Dalmatin (39) osuđen je na tri i pol godine zatvora zbog “kurirskog” posla prebacivanja gotovo dva kilograma amfetamina.


Dalmatin će presudom Općinskog suda u Splitu još neko vrijeme provesti iza rešetaka, a sve zbog tisuću kuna nagrade koju mu je dao “prika” kako bi prebacio amfetamin od Malog Rata do Podstrane, točnije do ulaska u hotel Lav.


Policija je inače sumnjala da se Maksi ili Mili, što su mu nadimci te Slaven Cvitanović bave preprodajom droge amfetamin pa su već neko vrijeme pratili ekipu.




Tako im je u zasjedu upao i Maximilian, koji je iz hyundai atosa Cvitanovića preuzeo torbu s 1.973 grama amfetamina vrijednu oko desetak tisuća eura i stavio je u svoj audi Q3 njemačkih registracija.


Za tisuću kuna trebao ih je prebaciti bliže Splitu, no na koncu je završio u zatvoru. Sud naime nije prihvatio obranu kako nije imao pojma što je u torbi već je samo činio uslugu prijatelju Cvitanoviću.


U najmanju ruku, stav je suda, morao je znati da je nešto jako sumnjivo kada mu se za uslugu, a ionako vozi u tom smjeru, daje novčana naknada. Nije Maximilianu išlo u prilog niti što je već osuđivan zbog droge, kao ni što je u džepu imao “jedan cvjetić trave”.