Alkohol kumovao nesreći

Tri godine zatvora vozaču koji je kriv za smrt drugog vozača

Mario Matana

Robert Spaija oduzeo je prednost vozaču kie pride Ivanu Kapitanoviću i 53-godišnjak je nešto kasnije preminuo u splitskoj bolnici od ozljeda jer malena kia nije izdržala nalet masivnog terenca



 SPLIT  Na tri godine zatvora osuđen je Robert Spaija (52), jer je u alkoholiziranom stanju vozio terencem te izazvao prometnu nesreću u kojoj je poginuo vozač drugog automobila.


Sudar se dogodio prije dvije godine, početkom srpnja, oko 16,40 sati na jednom od najprometnijih splitskih križanja, onom između Hercegovačke i Puta Stinica, nedaleko od trgovačkog centra Joker.


Spaija je vozio hyundai terracan sa 1,77 promila alkohola u krvi (s obzirom na izmjerene vrijednosti, prilično je neuvjerljivo zvučala njegova obrana da je nešto ranije pojeo hrenovku i popio samo dvije pive, jednu “malu” i jednu “veliku”) te je skretao ulijevo dolazeći iz pravca juga, prema škveru.




Oduzeo je prednost vozaču kie pride Ivanu Kapitanoviću i 53-godišnjak je nešto kasnije preminuo u splitskoj bolnici od ozljeda jer malena kia nije izdržala nalet masivnog terenca.


Unatoč prethodnoj neosuđivanosti, količina alkohola u krvi bila je otegotna okolnost zbog koje sudac Općinskog suda u Splitu Dinko Mešin nije mogao izreći zatvorsku sankciju ispod zakonskog minimuma.