Nastavak akcije

Traje grozničava potraga za trećim radnikom iz HE Plat. Spasitelji na mukama zbog visokih valova

Hina

Foto Grgo Jelavić / PIXSELL

Foto Grgo Jelavić / PIXSELL

»Mještani nam mogu pokazati određena mjesta do kojih se može prići, jer na dijelu obale ne može se prići pješke. Ako dopuste vremenski uvjeti, pripadnici HGSS-a će u 'suhim' odijelima i kajacima pretražiti litice na otočićima Mrkan i Bobara. Zbog bure nismo mogli ranije angažirati helikopter, a ne znam koliko će još moći biti u zraku



 Opsežna potraga za trećim radnikom Hidroelektrane Plat, koji je nestao u požaru u četvrtak, ušla je u treći dan, u subotu od ranojutarnjih sati intenzivirana je s maksimalnim brojem ljudi, ali bez rezultata, izjavio je za Hinu načelnik dubrovačke policije Ivan Pavličević.


Potragu dodatno otežavaju vremenski uvjeti – jak vjetar i veliki valovi, zbog čega policijska plovila ne mogu izaći na širi akvatorij, već samo brod Obalne straže Omiš. Od 9 sati angažiran je i jedan helikopter MUP-a.


U potrazi koja se odvija u akvatoriju od Kupara na zapadu do otvorenog mora kod otočića Mrkan, Bobara i Supetar, sudjeluju policija, HGSS, sve vatrogasne postrojbe i dobrovoljna vatrogasna društva s juga Hrvatske, djelatnici HE Plat, mještani, ronioci i Obalna straža Omiš, a medicinski tim je u pripravnosti.




»Mještani nam mogu pokazati određena mjesta do kojih se može prići, jer na dijelu obale ne može se prići pješke. Ako dopuste vremenski uvjeti, pripadnici HGSS-a će u ‘suhim’ odijelima i kajacima pretražiti litice na otočićima Mrkan i Bobara. Zbog bure nismo mogli ranije angažirati helikopter, a ne znam koliko će još moći biti u zraku.


Imamo svesrdnu pomoć HEP-a i zaposlenika HE Plat.«, rekao je načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Pavličević.


U potrazi su se organizirali i građani sa svojim plovilima, ali zbog nepovoljnog stanja mora Pavličević ne može preporučiti isplovljavanje s malim barkama izvan lučica.


U požaru koji je u četvrtak ujutro oko 9 sati buknuo u HE Plat nestala su tri radnika. Beživotno tijelo prvog pronađeno je u četvrtak oko 14 sati u odvodnom kanalu hidroelektrane, a drugog oko 21,50 sati na obali mora u Cavtatu. Za trećim se još traga.