Uzrok i okolnosti smrti se utvrđuju

Tragičan epilog potrage za nestalim mladićem: Krešo Latin (23) pronađen mrtav u jezeru Motičnjak

Vanja Vesić

Krešo Latin

Krešo Latin

Načelnik Policijske postaje Ivanec Boris Divjak kazao je da snimke s nadzornih kamera ukazuju da se Latin samostalno udaljio iz Lepoglave i da su priče o otmici i sektama neutemeljene



VARAŽDIN – Nestali Krešo Latin, 23- godišnji mladić iz Lepoglave pronađen je mrtav u varaždinskom jezeru Motičnjak ovog utorka, potvrdila je PU varaždinska nakon više od mjesec dana intenzivne potrage.


Na beživotnom tijelu 23-godišnjaka nisu pronađeni nikakvi tragovi koji bi upućivali na nasilje. Uzrok i okolnosti smrti tek se trebaju utvrditi.


Zamjenica županijske državne odvjetnice u Varaždinu odredila je očevid i obdukciju tijela 23-godišnjaka koje je prevezeno na Odjel patologije Opće bolnice Varaždin.




Nije poznato koliko je dugo vremena tijelo nesretnog mladića plutalo u dravskom jezeru kraj mjesta Trnovec, udaljenog pet kilometara od Varaždina i 35 kilometara od doma iz kojeg je otišao. Tragičan je to epilog potrage koji je šokirao obitelj i prijatelje mladog čovjeka.


Svaki trag nestalog Kreše Latina izgubio se navečer 7. veljače. Prema dostupnim informacijama ranu subotnju večer proveo je domu s bratom i roditeljima. Oko 21.30 sati odjenuo se i izašao van, kao što je i običavao vikendom nakon radnog tjedna. Kanio je otići do 30 kilometara udaljenog Varaždina. Negdje na pola puta do Varaždina svratio je u lokal gdje je upoznao neko društvo, jednu djevojku i dva momka. No, nakon sat vremena razgovora rekao im je da ide u Varaždin naći se s curom. Četvorka se razišla nedaleko od varaždinskog kolodvora.  Sa sobom je ponio novčanik s par kuna u džepu, osobnu iskaznicu i mobitel. Policija je utvrdila da se mobilni signal izgubio baš u blizini Varaždina.


Tijekom potrage pojavila su se nagađanja da su Krešu otele neke sotonističke sekte. Načelnik Policijske postaje Ivanec Boris Divjak kazao je da snimke s nadzornih kamera ukazuju da se Latin samostalno udaljio iz Lepoglave i da su priče o otmici i sektama neutemeljene. Iako je imao prijatelje koji se zanose okultnim i pomalo bizarnim pričama o sotonizmu, Krešo je bio više okrenut glazbi, death metalu i cijeloj “mrtvačkoj” ikonografiji od stila odijevanja do tetovaža, druženjima do sitnih sati uz čašicu više. Što je zapravo ubilo 23-godišnjaka iz Lepoglave zasad je misterija i za istražitelje.