Samoubojstvo u naselju Špansko

Tragedija u Zagrebu: Vojnik nožem ubio suprugu i kćerkicu pa skočio sa zgrade

Hina

Foto	Ranko Suvar / CROPIX

Foto Ranko Suvar / CROPIX

Muškarac koji se u petak ujutro ubio suprugu i kćer, a potom se bacio sa zgrade u zagrebačkom naselju Špansko djelatna je vojna osoba, a prema medijskim tvrdnjama i od ranije je poznat po obiteljskom nasilju.



NOVO 12.56 Ministarstvo obrane izvijestilo je da je muškarac koji je u petak ujutro ubio suprugu i kćer, a potom se bacio sa zgrade u zagrebačkom naselju Špansko, u sastavu Oružanih snaga bio od 1996. te da je radio kao voditelj Odsjeka u Logističkom operativnom središtu Zapovjedništva za potporu.


—————————————-


ZAGREB  Muškarac koji se u petak ujutro ubio suprugu i kćer, a potom se bacio sa zgrade u zagrebačkom naselju Špansko djelatna je vojna osoba, a prema medijskim tvrdnjama i od ranije je poznat po obiteljskom nasilju.


Tragedija se dogodila u zgradi kućnog broja 44 u Ulici Milana Rešetara.Da je riječ o djelatnoj vojnoj osobi potvrdio je gostujući na HRT-u 4 načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga, general Drago Lovrić.

»Upoznat sam sa slučajem, ali ne mogu ništa konkretno reći jer je istraga u tijeku«, kazao je Lovrić. Dodao je da je državni odvjetnik koji je na terenu i koji je dao nalog vojnoj policiji jedini ovlašten za davanje izjava.


Pedestogodišnji muškarac, inicijala Ž. K. skočio je u 7,30 sati sa zgrade u Španskom i umro od ozljeda na putu do bolnice, a u njegovu stanu nađeni su mrtvi 31-godišnja žena i četverogodišnje dijete, izvijestila je na mjestu događaja zagrebačka policija.


Reporterka N1 televizije Nataša Vidaković koja je na mjestu tragedije doznaje da se muškarac (1966.) koji je počinio samoubojstvo zvao Željko te da je bio vojno lice.


U stanu je ozlijeđena i 85-godišnja baka ubijene žene, kojoj je pomoć pružena u bolnici Sveti Duh, no o kakvim je ozljedama riječ još nije poznato.


Prema pisanju medija Ž. K. je i od ranije poznat po obiteljskom nasilju, a navodno je nakon krvavog pohoda pokušao zapaliti stan. Suprugu i kćer navodno je ubio nožem i potom skočio sa zgrade.