Kobna dječja igra?

Tragedija u Generalskom Stolu: djevojčica (8) umrla od posljedica ranjavanja vatrenim oružjem

Damir Kundić

Dijete je izgubilo život zbog neodgovornosti roditelja. Čemu služi to oružje, svi su naoružani do zuba?! Apeliram na roditelje da maknu oružje iz kuća, komentirala je ovaj slučaj ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić.



GENERALSKI STOL  Osmogodišnja djevojčica preminula je jučer oko 14 sati u kolima Hitne pomoći na putu prema karlovačkoj bolnici od posljedica ranjavanja vatrenim oružjem.


Tragedija koja je potresla cijeli Generalski Stol, mjesto koje se nalazi tridesetak kilometara od Karlovca, dogodila se, kako se neslužbeno doznaje u dvorišnoj zgradi pored obiteljske kuće. Okolnosti zasad nisu poznate, no sve upućuje da se radi o ubojstvu iz nehata.


Neslužbene informacije govore kako je riječ o obitelji, koja uz preminulu djevojčicu ima još sina i kćer. Susjedi ih opisuju kao mirnu obitelj.




Policija utvrđuje što se točno dogodilo i što je prethodilo ranjavanju koje je bilo smrtonosno za osmogodišnju djevojčicu.


Ispred obiteljske kuće u naselju Šlati još uvijek dežuraju dva policajca. Kod kuće se nalazi samo djed koji nam je rekao da  roditelji stradale djevojčice daju iskaz u policiji u Karlovcu. Na upit šta se uopće dogodilo u subotu poslije podne, nije bio previše rječit, tek je odvratio – tragedija.


Susjedi s kojima smo razgovarali ne znaju također ništa o tragičnom događaju. Jedan od njih nam je rekao da je jučer poslije podne čuo pucanj, no, isprva nije previše obraćao pažnju jer se 11-godišnji brat preminule djevojčice posljednjih tjedana često znao igrati petardama. 


Službeno objašnjenje subotnje tragedije u Generalskom Stolu policija još nije objavila, a nepotvrđene informacije govore da je sve posljedica dječje igre. Također neslužbeno doznaje se da se otac stradale djevojčice bavio lovom pa je moguće da se ranjavanje dogodilo lovačkim oružjem. 


Tragediju u Generalskom Stolu jutros je na konferenciji za novinare komentirala i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić.


– Dijete je izgubilo život zbog neodgovornosti roditelja. Čemu služi to oružje, svi su naoružani do zuba?! Apeliram na roditelje da maknu oružje iz kuća, kazala je ministrica. 


Jučerašnja tragedija nije prva takve vrste na području Generalskog Stola. Prije točno 10 godina, u selu Mlinci na području te općine, 13-godišnji dječak je iz djedovog pištolja ubio svoju četiri godine mlađu sestru.