Nesreća

Tragedija na Pelješcu: Stradao njemački ronilac

Hina



Njemački državljanin ronilac Z.R.W (1960.) preminuo je u srijedu uslijed zdravstvenih tegoba prilikom organiziranoga ronjenja na otoku Pelješcu, izvijestilo je u četvrtak Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture (MPPI).


Očevidom na poziciji nesreće djelatnici Lučke ispostave Trstenik utvrdili su da je Nijemac nastradao zbog neutvrđenih, iznenadnih zdravstvenih tegoba kad je oko 11 sati kao član ronilačke skupine ronio u moru nedaleko Trstenika, kod Pelješca.


U okviru očevidnih radnji izuzete su izjave članova ronilačke skupine te voditelja organiziranoga ronjenja, V.G., hrvatskoga državljanina, koji je, kako se navodi, stradaloga Njemca pokušao spasiti čim je primjetio da pokazuje znakove zdravstvenih smetnji.




Nažalost, ističe se u priopćenju, nedugo po izranjanju njemački ronilac je preminuo, što su konstatirali i djelatnici Hitne medicinske pomoći Pelješac koji su pristigli nakon dojave o nesreći.


MPPI podsjeća kako su o ronilačkoj nesreći obaviješteni Lučka kapetanija Dubrovnik i Pomorska policija Dubrovnik čiji službenici su preuzeli tijelo stradaloga ronioca te provode daljnje istražne radnje o uzrocima stradavanja u okviru policijskih ovlasti.