Traje potraga

Tko je suučesnik koji je s ubojicom iz M. Lošinja kobne noći provalio u tri stana? ‘Po gradu se svašta priča’

Marinko Glavan

U Malom Lošinju svi se pitaju tko je bila osoba koja je, zajedno s ubojicom, prema izjavama svjedoka, provalila u ukupno tri stana u zgradi u kojoj je Rafajac živio, pri čemu, kako kažu mještani, ništa nije bilo ukradeno, nego su samo ispreturane stvari u stanovima



Osumnjičeni za ubojstvo 16-godišnje djevojke u Malom Lošinju, 41-godišnji Branko Rafajac zadržan je u subotu u jednomjesečnom istražnom zatvoru, odlučila je sutkinja istrage Županijskog suda u Rijeci Helena Randić. Istražni zatvor je određen po više osnova, zbog opasnosti utjecaja na svjedoke, ponavljanja djela, ali i posebno teških okolnosti počinjenja ovog kažnjivog djela, a to se odnosi na način počinjenja, osobu žrtve i posljedičnu uznemirenost javnosti, kazao je glasnogovornik Županijskog suda u Rijeci Zoran Sršen. Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci tereti Branka Rafajca za teško ubojstvo.


Na ispitivanju u Županijskom državnom odvjetništvu Rafajac je iznosio obranu, unatoč odvjetnikovu savjetu da se brani šutnjom, potvrdio je ranije njegov branitelj, odvjetnik Goran Crnković. Druge detalje, rekao je riječki odvjetnik, ne želi iznositi zbog pijeteta prema malodobnoj žrtvi i njenoj obitelji, čak i kad bi mu to dopuštao zakon.


Četrdesetjednogodišnjeg Branka Rafajca se sumnjiči da je u petak ujutro, malo iza 6 sati u zgradi u Malom Lošinju napao djevojku i njenu majku, nanijevši djevojci teške ozljede nožem. Majka se ujutro spremala za posao, a djevojka za školu, kada ih je Rafajec napao u dvorištu zgrade u kojoj su stanovale. Unatoč brzoj intervenciji liječničke pomoći, 16-godišnja djevojka je zbog težine ozljeda umrla na mjestu napada. Kako su u izjavama za medije naveli majka i otac ubijene 16-godišnje djevojke, Rafajac i ta obitelj nisu se poznavali. Rafajac je rodom iz Osijeka, a već nekoliko godina živi u Malom Lošinju. Kako je objavljeno u medijima, policija ga već poznaje zbog niza kaznenih djela i prekršaja. Evidentiran je zbog obiteljskog nasilja, posjedovanje droge i remećenje javnog reda i mira. Godine 2018. bio je na liječenju u Psihijatrijskoj bolnici Rab.




U Malom Lošinju svi se pitaju tko je bila osoba koja je, zajedno s ubojicom, prema izjavama svjedoka, provalila u ukupno tri stana u zgradi u kojoj je Rafajac živio, pri čemu, kako kažu mještani, ništa nije bilo ukradeno, nego su samo ispreturane stvari u stanovima.


– Nadamo se da će ga policija uskoro identificirati i privesti, jer krug mogućih supočinitelja nije velik, kao ni krug osoba s kojima se on družio. Sad se po gradu svašta priča, ima svakakvih teorija i verzija tko bi to mogao biti, ali službeno se još ne zna ništa. Po svemu što smo čuli, izgleda da je ubojica bio pijan, nakon cijele noći provedene u kafićima, a vjerojatno i drogiran te potpuno izgubljen, jer je po susjedstvu tražio svoju bivšu partnericu. U tom svom mahnitom pohodu, nažalost je došao i do kuće nesretne djevojke, kažu naši sugovornici.


*** Opširnije pročitajte u tiskanom izdanju Novog lista…