Pijani Božić

Tko je pucao na Badnjak u Rijeci? Policija ga je identificirala, ali se dao u bijeg

Romana Crgol

Foto Roni Brmalj, Sanda Milinković

Foto Roni Brmalj, Sanda Milinković

Počinitelj je identificiran, ali je u bijegu te je nedostupan policiji, kažu u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj, ne otkrivajući njegovo ime



RIJEKA Riječka policija potvrdila je da je identificirala muškarca koji je na Badnjak u samom centru Rijeke pucao iz pištolja ispred kafića, gdje je izbila masovna tučnjava.


– Počinitelj je identificiran, ali je u bijegu te je nedostupan policiji, kažu u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj, ne otkrivajući njegovo ime.


Podsjetimo, u prvim minutama Božića došlo je do teškog incidenta u središtu Rijeke. Malo nakon ponoći, ispred kafića u ulici Riva 6 došlo je prvo do verbalnog, a potom i fizičkog sukoba više osoba.




Sve je kulminiralo pucnjavom iz vatrenog oružja.



Srećom, nitko nije ozlijeđen, a zbog remećenja javnog reda i mira odmah su privedeni 40-godišnji hrvatski državljanin i 34-godišnji državljanin Srbije.


Mladić koji je bio u Sprinteru u vrijeme kada se pucnjava dogodila navodi da je do masovne tučnjave došlo nakon pucnjave. U kafiću i na terasi je bilo mnogo ljudi te se na početku činilo kao da pucaju petarde te da se slavi Božić.


Nakon nekoliko trenutaka mladić je stao na stol te vidio počinitelja kako “maše pištoljem” i ispaljuje više hitaca u zrak.


Odmah potom započela je masovna tučnjava, koja je trajala jako kratko, ne može procijeniti točno koliko, a policija je došla nakon desetak minuta.