Pulski gradonačelnik podvrgnuo se testiranju nakon smrti Martine Duras-Pauletić

Testiranje pokazalo da Boris Miletić nije pod utjecajem droge

Hina

Testiranje je obavljeno u zagrebačkom Institutu za medicinska istraživanja i medicinu rada 27. lipnja, a kako bi se izbjegle špekulacije, to je učinjeno u nazočnosti javnog bilježnika



PULA Pulski gradonačelnik Boris Miletić predočio je danas na konferenciji za novinare rezultate testiranja uzorka svoje kose na drogu po kojima nije potvrđena njezina prisutnost.


Testiranje je obavljeno u zagrebačkom Institutu za medicinska istraživanja i medicinu rada 27. lipnja, a kako bi se izbjegle bilo kakve špekulacije, to je učinjeno u nazočnosti javnog bilježnika, rekao je Miletić, dodajući da je dao uzorak kose dugačak od tri do četiri centimetra.


Rezultati analize bili su gotovi 5. srpnja, a u nalazu je među ostalim navedeno da Miletić »nije konzument droga poput amfetamina, metamfetamina, ecstasyja, MDMA, morfina, kodeina, heroina, metadona i kokaina«.




Naime, upravo je zbog kokaina Miletić u posljednje vrijeme u raznim medijima bio često prozivan, naročito nakon smrti savjetnice u gradu Puli Martine Duras-Pauletić, kada mu se imputiralo da »zajedno s ostalim bliskim stranačkim suradnicima organizira kokainske partije«.


»Ovim potezom želim okončati špekulacije koje su se posljednjih tjedana pojavile u vrlo ružnom kontekstu kao dio sramotnog iživljavanja pojedinaca koji su pokazali da su spremni baš na sve za malo mjesta u medijima«, rekao je Miletić i dodao kako neće dopustiti da takva »degutantna podmetanja usporavaju rad gradske uprave i na bilo koji način koče razvoj Pule«.


Po njegovim riječima, to je testiranje napravio samo zbog građana Pule koji su, kako je rekao, »pokazali kome mogu vjerovati«. »Ovime stavljam točku na jednu morbidnu tračersku epizodu i na to više neću potrošiti ni riječi«, zaključio je pulski gradonačelnik Boris Miletić.


»Sad možemo u miru dalje raditi i usmjeriti svu energiju na izazove koji su pred Pulom. U jeku smo turističke sezone, a Pula je, kao što svi znaju, veliko gradilište te je puno posla pred nama«, poručio je gradonačelnik.


Komentirajući na pitanje novinara rezultate testiranje pulskoga gradonačelnika, istarski župan Ivan Jakovčić istaknuo je kako je to očekivan epilog te kako je »tužno da su se neki stranački kolege stavili na stranu nekih marginalnih ljudi«.


»Osobno se neću podvrgnuti testiranju jer nema potrebe za to. Neću pasti na nečije ucjene, eventualno ću to učiniti, ali tek za nekoliko mjeseci jer nakon 22 godine bavljenja politikom neću pasti na ucjene nekih prijatelja. Taj film neće nitko pogledati«, rekao je Jakovčić.