Nestala 'Cessna'

Teško ozlijeđeni, ali živi: Pronađena oba člana posade aviona koji je pao kod Pakraca

Portal Novilist.hr

Pretpostavlja se da je avion pao na području sela Čaglić, gdje teren u ovom trenutku pretražuju pripadnici spasilačkih službi



PAKRAC  - Pronađena su oba teško ozlijeđena putnika zrakoplova Cessna 172 koji se prijepodne srušio oko devet kilometara od Pakraca i ekipa Hrvatske gorske službe spašavanja ih je spustila do mjesta gdje ih je preuzela ekipa Hitne medicinske pomoći, izvijestila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje.


Spašavatelji su uspješno odradili posao noseći unesrećene dva kilometra kroz teško prohodni teren, uz loše vremenske uvjete, kišu i maglu, potvrdio je pročelnik HGSS-a Vinko Prizmić. Dodao je da unesrećeni imaju ozljede ekstremiteta i leđa, a prvu pomoć im je pružio liječnik HGSS-a.


U spašavanju su sudjelovali pripadnici GSS-a iz Slavonskog Broda, Novske i Požege, policajci, vatrogasci, pripadnici Hitne medicinske pomoći, djelatnici Hrvatskih šuma, angažiran je i helikopter, a obaviješten je i Hrvatski centar za razminiranje zbog minski sumnjivog područja.




Zrakoplov je registriran u Republici Srbiji i u njemu su, kako prenose neki mediji, bila dva strana državljanina. Prije pada javili su da imaju problem sa zrakoplovom.


Srušio se kod mjesta Rogolji u Brodsko-posavskoj županiji.


Vodanović: Područje je minirano


Pad zrakoplova Cessna 172 preživjela su oba člana posade, spasilačke ekipe su ih locirale i uspostavile kontakt mobitelom te sada traže najbolji način kako bi im pristupile, jer je to područje minirano, potvrdio je danas direktor Agencije za istraživanje nesreća i ozbiljnih nezgoda zrakoplova Dinko Vodanović.


Jedan od članova posade je teže ozlijeđen, a mjesto pada je oko devet kilometara od Pakraca kod mjesta Rogolji u Brodsko-posavskoj županiji, na 600 metara nadmorske visine. Zrakoplov je registriran u Republici Srbiji.


U pomoć unesrećenima su upućeni Hitna medicinska pomoć, vatrogasci, policija, pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS), Državne uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS) i djelatnici Hrvatskih šuma.


Na području Lipika danas je zabilježen nestanak aviona. Dnevnik.hr javlja kako se radi o Cessni 172 iz Srbije u kojoj su se nalazile dvije osobe.


O događaju je izvijestio Županijski centar 112, navodeći da je do nestanka došlo u 10:25 sati.


Policija i HGSS nalaze se u blizini mjesta mogućeg pada ili prisilnog slijetanja sportskog zrakoplova na području Donjih Rogolja između Okučana i Lipika, no točna lokacija još nije utvrđena, doznaje se od požeške policije i HGSS-a. Pretpostavlja se da se avion srušio na području sela Čaglić.


Doznajemo da je avion pao na minski sumjivo područje.