Osijek zgrožen prizorom

Teška okrutnost nad životinjom: Bacilo je psića u plastičnoj vrećici u rijeku. Pokušao se izvući…

P. N.

foto: Udruga 'Pobjeda' Osijek

foto: Udruga 'Pobjeda' Osijek

- Ovaj je beskrupulozan postupak prema nedužnoj životinji sablaznuo jučer cijeli grad, a društvene su se mreže užarile od komentara tog užasnog, neljudskog čina, piše Glas Slavonije.



Još jedan slučaj okrutnosti prema životinjama u Hrvatskoj! Rijeka Drava u Osijeku je na obalu izbacila leš psića, kojeg je nepoznat netko stavio u plastičnu vrećicu i bacio ga u rijeku. Da bi bio siguran da će se pas utopiti, bešćutnik je stavio i kamen u vrećicu.


Vijest o tome donosi Glas Slavonije, čiji novinar Darko Pejić piše kako se psić pokušao izbaviti grizući vrećicu, ali spasa nije bilo.


– Ovaj je beskrupulozan postupak prema nedužnoj životinji sablaznuo jučer cijeli grad, a društvene su se mreže užarile od komentara tog užasnog, neljudskog čina, navodi osječki dnevni list.




U svome članku novinar napominje da je bešćutnik imao izbora; psića je naprosto mogao odnijeti u osječku udrugu Pobjeda, koja se brine za napuštene životinje.


– U utorak, 10. rujna, sugrađanka je u šetnji sa svojim psima na Pampasu, pri dolasku na plažu uz cestovni most, u plićaku ugledala bijelu vreću, poput one za žito, iz koje je virilo crno krzno. Kada su izvukli vreću na obalu, imali su što vidjeti: kroz pokidanu rupu na vreći virila je glavica. Crna, kuštrava glavica šteneta koje se pokušalo boriti za život, ali bez imalo šanse. Vrh vreće bio je dobro zavezan, a u vreći ispod psića veliki, teški kamen, objavila je udruga za brigu o napuštenim životinjama, pozivajući sve koji znaju nešto o počinitelju da daju informacije.



Na svome facebook profilu, udruga Pobjeda objavila je uz fotografije utopljenog šteneta i popratni tekst: Prizor sa gornje slike zatekla je volonterka kada je išla u šetnju sa svojim psima na Pampas. Druga slika je nastala nakon što su izvadili iz vode onoga čega su se pribojavali. Pas, štene od 3 mjeseca, bačen u Dravu u vreći, u kojoj je bio kamen, onemogućavajući mu svaku šansu da se spasi. Agoniju koje je to siroto, nevino biće proživljavalo zadnjih minuta, sekundi, trenutaka svog života, ne mogu zamisliti i zaista ju ne bih poželjela nikome. Pokušao se spasiti, znate. Uspio je samo glavu izbaciti iz vreće u kojoj je bio zavezan. Ako imate bilo kakve informacije o psu, nemojte šutjeti. Javite nam se u inboks kako bismo mogli podići kaznenu prijavu jer ovakvi monstrumi naši su susjedi. Počivao u miru, maleni. Počivala u miru, ljudskosti.”


Slučaj umorstva šteneta istražit će i policija, čija glasnogovornica Vesna Žnidarić Volarić kaže: “Kazneno je djelo i zlostavljanje, a kamoli usmrćenje nedužne životinje”.