Sletili s autoceste A3

Teška nesreća kod Slavonskog Broda: ‘Automobil je u potpunosti izgorio, ne znamo broj poginulih’

Portal Novilist.hr

Photo Ivica Galovic/PIXSELL

Photo Ivica Galovic/PIXSELL



Više je osoba poginulo u teškoj prometnoj nesreći do koje je došlo danas poslijepodne na sjevernom kolničkom traku autoceste A3, kod Bukovlja, nedaleko od Slavonskog Broda. 


Automobil je probio zaštitnu ogradu i s autoceste sletio u šikaru, gdje se zapalio. Vozilo je u potpunosti izgorjela pa policija zasad ne raspolaže s informacijom o broju stradalih.


Očevid je još u tijeku. Uz policijske službenike, na mjesto događaja odmah su izašli i vatrogasci iz JVP Grada Slavonskog Broda te pripadnici lokalnog DVD-a, izvijestio je Krešimir Šimić iz Odnosa s javnošću PU brodsko-posavske.




Na mjestu događaja je i županijska državna odvjetnica koja će u suradnji s policijom provesti očevid, nakon kojeg će se utvrditi koliko je osoba smrtno stradalo u vozilu.


Na mjesto nesreće dolazi mrtvozornik pa slijedi identifikacija stradalih osoba.


Iskusni policajci s dugogodišnjim iskustvom na očevidima kažu da ovako strašnu prometnu nesreću već dugo nisu vidjeli, javlja SBplus.


– U Operativno-komunikacijskom centru Policijske uprave brodsko posavske, zaprimljena je dojava o požaru na osobnom automobilu. Došlo je do slijetanja osobnog automobila stranih registracijskih oznaka (iza 15 sati) sa kolnika autoceste A3, u blizini Bukovlja, i zapaljenja vozila u kojem su se nalazile osobe.



Slijedi očevid i utvrđivanje identiteta stradalih osoba, te drugih činjenica i okolnosti događaja o čemu ću vas obavijestiti po završetku očevida, priopćili su ranije iz policije.


Vatrogasci iz JVP Grada Slavonskog Broda ugasili su požar na automobilu. Za Dnevnik.hr potvrdili su da ima mrtvih, no nisu mogli reći koliko je ljudi smrtno stradalo, kao ni je li se netko spasio iz gorućeg automobila.


Dojavu o požaru dobili su oko 15 sati, a oko 17.30 sati još uvijek su bili na mjestu događaja.


O prometnoj nesreći izvijestio je i HAK: Izvijestili su da se između čvora Sredanci i Slavonski Brod istok na (223+000 kilometru) zapalio automobil te da se zbog toga u smjeru Bregane vozi jednim trakom.