Akcija od 25. do 30. studenog

Tehnički pregled nudi besplatne preglede vozila

Fiore Vežnaver

Napominjemo kako iznimku čine vlasnici čija su vozila u vrijeme održavanja akcije u terminu redovnog tehničkog pregleda, dodaju iz policije



RIJEKA U vremenu od 25. do 30. studenog 2013. godine Hrvatski autoklub, Centar za vozila Hrvatske i tehničke stanice provodit će preventivno-sigurnosnu akciju “Dani tehničke ispravnosti vozila”. Akcija se provodi pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa za sigurnost cestovnog prometa.


Policija  i ove godine poziva sve zainteresirane vlasnike vozila da u tom razdoblju dođu u stanice za tehnički pregled vozila gdje će im biti omogućen besplatni tehnički pregled vozila. Prilikom pregleda vozila kontrolirat će se opće stanje, kočnice, donji postroj vozila, ispušni plinovi i svjetlosna signalizacija.


Napominjemo kako iznimku čine vlasnici čija su vozila u vrijeme održavanja akcije u terminu redovnog tehničkog pregleda, dodaju iz policije.




Uključivanje vozača u akciju je dragovoljno, a savjetima i tehničkom pomoći stručno osoblje stanica za tehnički pregled vozila će im ukazivati na značaj održavanja vozila. Cilj ovakve akcije je potaknuti što veći broj vozača na preventivnu kontrolu ispravnosti vlastitog vozila kako bi utvrđivanjem mogućih nedostataka otklonili mogućnost prometne nesreće uvjetovane tehničkom neispravnošću vozila. “U tom kontekstu, skrećemo pozornost svim vlasnicima vozila da je vozilo, uz vozača i cestu, ključan čimbenik cestovne sigurnosti”, napominju iz policije. 


Prometna policija će u narednom tjednu prilikom obavljanja poslova nadzora i kontrole sigurnosti prometa na cestama informirati vozače  o mogućnosti besplatnog tehničkog pregleda vozila te im dijeliti letak o ovoj akciji.


U sklopu akcije neće biti sankcioniranja vlasnika za čija se vozila utvrdi da su tehnički neispravna, nego će ih se nakon spomenutog savjetovanja o načinu otklanjanja neispravnosti uputiti u ovlašteni servis.