Predator u bolnici

Talijanska policija uhitila Marokanca koji se uvukao u krevet Hrvatici i samozadovoljavao se

Šarlota Brnčić

Foto S. Drechsler

Foto S. Drechsler

Hrvatica se uplašila, no čini se da nije pretrpjela ozbiljnije seksualno nasilje



Talijanska policija uhitila je 44-godišnjeg Abdela Loudadsija iz Maroka pod sumnjom za seksualno uznemiravanje 39-godišnje Hrvatice koja se u rukama seksualnog manijaka našla dok se kao pacijentica oporavljala od operacije na Odjelu neurokirurgije bolnice San Camillo.


Kako prenose rimske dnevne novine Il Tempo, u prvom trenutku su se u bolnici pribojavali da je pacijentica silovana, no dosadašnja saznanja ukazuju na to da se Marokanac uvukao u njezin krevet i masturbirao. Naime, navode kako je u trenutku kad je medicinsko osoblje tražeći nestalog marokanskog pacijenta uletjelo u njezinu sobu te ju oslobodilo seksualnog predatora, ona na sebi još uvijek imala pidžamu.


Hrvatica se jako uplašila, no čini se da nije pretrpjela ozbiljnije seksualno nasilje. Policijska istraga bolničkog incidenta tek je započela, a istražitelji za sada ništa ne odbacuju te intenzivno rade na rekonstrukciji svakog, pa i najmanjeg detalja seksualnog zločina.




Bolničko osoblje je oko 5 sati ujutro uzbunjeno da je iz svoje sobe nestao marokanski pacijent. Da ga nema u sobi primijetila je jedna od medicinskih sestara i žurno alarmirala čitavu bolnicu, posebice jer je prošle godine u požaru koji je u gluho doba noći izbio na drugom odjelu bio poginuo jedan pacijent.


Marokanac je prije nekoliko dana operiran zbog frakture kralješka zbog čega je morao obavezno ležati i mirovati. Kad je medicinska sestra ugledala prazan krevet, pozvala je troje kolega s odjela, dežurnog liječnika i zaštitare koji su istog trena krenuli u potragu.


Marokanac je, pored svega ostalog, bio i liječeni ovisnik, trenutno na metadonskoj terapiji. Jasno je kako ga je takvo zdravstveno stanje moglo dovesti do velikih promjena u raspoloženju i sklonosti ka incidentnom ponašanju. Pretražene su sve sobe odjela dok ga nisu pronašli kako leži u krevetu pored hrvatske pacijentice. Osoblje ga je zgrabilo, prestrašenoj ženi je pružena pomoć i izvješćena je policija. Abdel Loudadsi je uhićen dok su kriminalistički inspektori ostali obaviti očevid i izuzeti biološke tragove.