Teška nesreća

Taksist koji je pokosio žene na Kantridi vozio je pacijenta u bolnicu: ‘Samo je govorio – zaspao sam’

P. N.

Foto S. Drechsler

Foto S. Drechsler

Prema rezultatima policijskog očevida, taksist je u jednom trenutku zbog neprilagođene brzine naglo skrenuo u desno i završio na nogostupu



Pješakinja E. B. (51) teško je i po život opasno ozlijeđena nakon jučerašnje nesreće u Liburnijskoj ulici na Kantridi, gdje je na nju i dvije godine mlađu J. B. naletio automobil taksi Cammea, kojim je upravljao 25-godišnji A. L..


Teže ozlijeđena žena zadobila višestruke ozljede glave, noge i rebara, dok je njena mlađa sestra dobila prijelom desne noge.


Prema rezultatima policijskog očevida, taksist je u jednom trenutku zbog neprilagođene brzine naglo skrenuo u desno i završio na nogostupu. 




– Čuli smo da se netko dere ‘stani’, a potom tresak i škripu. Jedna je žena ležala bez svijesti, a druga je glasno zapomagala. Vozač je bio u potpunom šoku, govorio je ‘zaspao sam’. To, da stane, vikao mu je putnik u taksiju. Tuda je prolazila žena koja je rekla da je liječnica i odmah je počela pomagati dok nije došla hitna pomoć – prenosi Jutarnji list riječi jedne od svjedokinja nesreće. 



U taksiju koji je naletio na žene, nalazio se i 25-godišnji Aaron Aleksej koji je zbog bubrežnih kamenaca krenuo na hitnu pomoć. 



– Iskreno da vam kažem, sve je trajalo sekundu, ne znam, ja sam sjedio iza vozača i tipkao sam po mobitelu, i u jednom momentu je sve bilo gotovo, doslovno, znači on, kako je, ne znam šta se desilo sa njim, da li je on zakunj’o, da li mu je otišo fokus, ali mi smo u jednom momentu samo bili znači na kolniku, staklo prednje je bilo skroz razbijeno i svi zračni jastuci su bili vani i to je to – rekao je pacijent za RTL.


– Ne znam zapravo što bih rekao, evo jer gospodin je bio u normalnom stanju, nije bio pod utjecajem ničega, normalno je pričao sa mnom kad sam ušao u taksi, znači normalno je tekla vožnja do jednog momenta do kad se to desilo, doslovno sekunda, priča Aaron.


Dodao je da mu je vozač rekao da je zaspao, ali nije ni sam siguran što se točno dogodilo.


– Kada smo izašli iz auta obojica on je bio u totalnom šoku, nije mogao pričati, samo je sjeo i to je to.