Napad u Splitu

TRAŽILI DA SKINU MAJICE CRVENE ZVEZDE PA IH NAPALI ŠIPKOM Vaterpolist koji se spasio skokom u more ima ozljedu glave, sljepoočnice i nosa

Hina

Mladić (29) koji se od razularene rulje spasio skokom u more / Screenshot / Slobodna Dalmacija

Mladić (29) koji se od razularene rulje spasio skokom u more / Screenshot / Slobodna Dalmacija

Mladić (29) koji se od razularene rulje spasio skokom u more naknadno je zatražio liječničku pomoć, sat i pol nakon samog incidenta, te mu je utvrđena lakša tjelesna ozljeda glave, sljepoočnice i nosa. Njega su navodno petorica napadača udarili metalnom šipkom, dok su druga dvojica mladića koji su uspjeli pobjeći dobili udarac u leđa, odnosno u nogu, ali oni nisu zatražili liječničku pomoć u splitskoj bolnici



SPLIT Vaterpolist Crvene zvezde kojega su u subotu rano popodne zajedno s još dvojicom njegovih klupskih kolega na splitskoj Rivi napala petorica mladića lakše je ozlijeđen, doznaje se u KBC-u Split, a napad na beogradske sportaše osudili su brojni sportaši te političari, među kojima župan Blaženko Boban i splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara koji je poručio da Split nije i neće bit grad koji tolerira nasilje


Mladić (29) koji se od razularene rulje spasio skokom u more naknadno je zatražio liječničku pomoć, sat i pol nakon samog incidenta, te mu je utvrđena lakša tjelesna ozljeda glave, sljepoočnice i nosa.


Njega su navodno petorica napadača udarili metalnom šipkom, dok su druga dvojica mladića koji su uspjeli pobjeći dobili udarac u leđa, odnosno u nogu, ali oni nisu zatražili liječničku pomoć u splitskoj bolnici. Splitskim napadačima navodno je zasmetalo što su vaterpolisti na sebi imali majice Crvene zvezde, pa su prvo tražili da ih skinu, a potom ih i napali.




Neslužbeno, trojica srpskih sportaša splitskoj policiji u razgovoru nisu spominjala metalnu šipku. Sportaši su policiji rekli kako su sjedili na štekatu i pili piće kada je u jednom momentu stigla grupa od pet mladića koji su ih prvo verbalno napali, a zatim i fizički, pa su bili primorani spašavati glavu bijegom. Zbog cijele situacije vaterpolisti Crvene zvezde su tijekom kasnog popodneva krenuli natrag u Beograd i tako nisu igrali utakmicu protiv domaćeg Mornara na Poljudu.


S obzirom da na Rivi gotovo svaki poslovni prostor ima video nadzor, policija vjeruje da će im u otkrivanju počinitelja pomoći nadzorne kamere.


Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban osudio je današnji napad na vaterpoliste beogradske Crvene zvezde, a to je učinio i gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara.


U izjavi za Hinu župan Blaženko Boban je rekao da svaki stanovnik grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije ne može reći da voli svoj grad, županiju ili domovinu ako se na takve situacije ne zgraža.


»Ne mislim da dobro čini bilo tko koji se ne zgraža nad takvim stvarima. Takva osoba ne može reći da voli svoj grad, županiju ili domovinu«, kazao je župan Boban.


Napad na vaterpoliste Crvene zvezde na splitskoj Rivi osudio je gradonačelnik Andro Krstulović Opara koji je kasno popodne na svom facebook profilu napisao da Split nije i neće bit grad koji tolerira nasilje bilo kakve vrste.


»Osuđujem napad na trojicu vaterpolista Crvene zvezde koji su danas htjeli uživati na splitskoj Rivi. Split je otvoren i gostoljubiv grad. To smo dokazali i činit ćemo sve da tako i ostane«, istaknuo je u svojoj objavi gradonačelnik Krstulović Opara.


Napad na vaterpoliste u Splitu osudili su popodne brojni utjecajni sportaši i političari.