Bez objašnjenja

TRAGEDIJA U DRAGI Na mjestu suicida mladića nađena crna alfa. Baš u kakvoj je u utorak nestala djevojka

Fiore Vežnaver

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Na vozilu nisu bili vidljivi tragovi ijednog hica iz vatrenog oružja, ali su u travi pokraj stražnjeg desnog kotača bili zamjetni tragovi, najvjerojatnije, krvi. To bi moglo značiti da je nesretni 34-godišnjak na kraju pucao u sebe izvan vozila



RIJEKA Tragične dimenzije je, nažalost, dobio slučaj namjernog samoranjavanja što se jučer prijepodne odigrao nadomak groblja u Dragi Orlići kod Rijeke. Tridesečetverogodišnjak koji je pucao u sebe hitno je prebačen u riječki KBC, ali je izdahnuo dva sata kasnije, unatoč velikim naporima liječnika da mu spase život.


Neslužbeno se saznaje kako si je život oduzeo 34-godišnjak iz Drage, koji stanuje nedaleko groblja, u blizini kojeg se odlučio na radikalan čin. Riječ je o mladom muškarcu koji se, po pričama upućenih, dovodio u vezu s nedavnim nestankom 20-godišnje djevojke iz Drage. Zbog priča i spekulacija o okolnostima nestanka djevojke, koja se dan kasnije vratila kući, u rasvjetljavanje slučaja uključila se tada i policija.


Izašli i specijalci 


Jučerašnja tragedija dogodila se nakon što je oko 10.10 sati policija zaprimila dojavu kako se u blizini groblja u Dragi u osobnom vozilu nalazi muška osoba s oružjem.




»Službenici III. policijske postaje i Interventne jedinice policije Rijeka promptno su reagirali i došavši na mjesto događaja utvrdili da je riječ o 34-godišnjem hrvatskom državljaninu koji drži oružje i prijeti samoubojstvom. Odmah je pozvan pregovarački tim Specijalne jedinice policije i djelatnici Hitne medicinske pomoći, no, unatoč tome, 34-godišnjak se ozlijedio pucajući u sebe. Zbog zadobivenih ozljeda, prevezen je na liječničku obradu u KBC Rijeka gdje je, nažalost, u 12.35 sati preminuo od posljedica samoranjavanja oružjem«, navodi se u službenom priopćenju Policijske uprave primorsko-goranske, iz kojeg se dodaje kako je »u tijeku kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile okolnosti ovog nesretnog događaja«.


Jučer poslijepodne se na uskom putu pored groblja još uvijek nalazio automobil alfa romeo 145, crne boje, isti onaj koji se mogao vidjeti i na Facebook profilu stradalnika. Na vozilu nisu bili vidljivi tragovi ijednog hica iz vatrenog oružja, ali su u travi pokraj stražnjeg desnog kotača bili zamjetni tragovi, najvjerojatnije, krvi. To bi moglo značiti da je nesretni 34-godišnjak na kraju pucao u sebe izvan vozila, mada nema službene potvrde o baš ovakvoj dinamici događaja.


– Strašno je to što se dogodilo. Svi smo šokirani… Stradalog sam poznavala praktički cijeli život. Još uvijek ne mogu zamisliti da ga više nema – izjavila je mlada žena u blizini groblja, mještanka Drage, još u šoku od tragične vijesti.


Pitanja bez odgovora 


– Ne pitajte me zašto se to dogodilo, zašto se odlučio na to. Svi mi imamo pitanja na koja ne znamo odgovor, a možemo samo spekulirati – kazala je naša sugovornica.


– Policija je blokirala prilaz groblju. Bili su i specijalci, zatvorili su cestu, nisam mogla prići. Ali, nisu mi htjeli reći o čemu se radi – kazala nam je pak sredovječna žena, s buketom cvijeća u rukama, koja je posjet počivalištu njoj dragih osoba, kojih više nema, morala odgoditi, pa je došla nakon nekoliko sati.


– Rekli su nam da ne izlazimo iz kuća. Planirao sam danas prijepodne obaviti posao oko drva za ogrjev, ispiliti ih i složiti, ali sam to morao odgoditi. Stekao sam dojam da se nešto ozbiljnije događa, policajci su bili s dugim cijevima – napomenuo je sredovječni žitelj Drage.


Zasad nema službenih objašnjenja, pa se trenutno može samo spekulirati o povezanosti tragičnog slučaja kod groblja s ranijim nestankom djevojke o čemu je vijest objavljena četiri dana ranije. Njoj se, navodno, trag izgubio u utorak navečer na Škrljevu, a spominjane su tada sumnje da je nestala u crnoj alfi 145, riječke registracije, upravo takvom automobilu kakav je jučer nađen ostavljen na putu kod groblja. Dan kasnije stigla je vijest da je djevojka na sigurnom, da se vratila kući.


Pojavila su se i pitanja je li otišla dragovoljno ili ne, pa se u rasvjetljavanje slučaja uključila i policija. No, po svemu sudeći, nije potvrđeno da je slučaj ušao u kaznenu zonu i da ga treba tako procesuirati. Ali, na kraju svega se dogodila tragedija, upravo kod mjesnog groblja, a pitanja bez odgovora sada ima i više nego prije.