Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
21. studenoga 2019.
Teška nesreća na rotoru

foto TRAGEDIJA NA RUJEVICI Vozač izgubio život udarivši BMW-om u kameni usjek

Snimio Marin ANIČIĆ
Snimio Marin ANIČIĆ
Autor:
Objavljeno: 30. prosinac 2017. u 13:55 2017-12-30T13:55:00+01:00

Očevidom koji su obavili djelatnici riječke Prometne policije utvrđeno je kako se u trenutku nesreće BMW X1, riječkih registarskih oznaka, kretao iz smjera Viškova u smjeru centra grada. Također, i kako vozač dolaskom na kružni tok Rujevica nije prilagodio brzinu kretanja

RIJEKA  Još jedan život izgubljen je na prometnicama Primorsko-goranske županije kada se danas oko 9.30 sati na rotoru na Rujevici dogodila teška prometna nesreća.

Vozač automobila zadobio je teške ozljede kojima je, nažalost, ubrzo nakon nesreće podlegao u bolnici.

Već je na prvi pogled, posebice po izgledu prednjeg dijela automobila nakon kobnog sraza, bilo jasno kako se radi o vrlo ozbiljnim, po život opasnim ozljedama.

c3012am4
Prometna nesreća na Rujevici / Snimio Marin ANIČIĆ

Očevidom koji su obavili djelatnici riječke Prometne policije utvrđeno je kako se u trenutku nesreće BMW X1, riječkih registarskih oznaka, kretao iz smjera Viškova u smjeru centra grada.

Također, i kako vozač dolaskom na kružni tok Rujevica nije prilagodio brzinu kretanja. Upravo je zbog neprilagođene brzine došlo do zanošenja automobila kroz kružni tok te gubitka kontrole nad njime.

Na koncu je BMW udario u kameni usjek izvan desnog ruba kolnika. O koliko se žestokom udaru radilo zorno je svjedočio izgled prednjeg dijela automobila, a koji je u tolikoj mjeri uništen da se gledano s te strane uopće nije moglo razabrati o kojoj se marki vozila radi.

U daljnjem postupku zasigurno će se utvrditi kojom se točno brzinom kretao te, kao što je već uobičajeno kod teških prometnih nesreća, u kakvom je stanju sjeo za upravljač vozila.

Ubrzo nakon što se dogodila stravična nesreća uzbunjena je Hitna pomoć, policija, kao i riječki vatrogasci. Na mjesto nesreće su iz vatrogasne postaje Centar upućene dvije ekipe sa navalnim i tehničkim vozilom.

Vatrogasci, dolaskom na mjesto događaja, ipak nisu morali intervenirati jer vozač nije bio zarobljen u uništenom BMW-u već su ga djelatnici Hitne medicinske pomoći uspjeli izvući i krenuti što žurnije put KBC-a na Sušaku.

Uloženi su nadljudski napori kako bi se vozaču spasio život, no na koncu je podlegao teškim ozljedama. Promet je tom dionicom ceste bio u prekidu do 9.50 sati nakon čega se odvijao jednom prometnom trakom, a  u 11.52 sati je normaliziran.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.