Nesreća na proputovanju

TRAGEDIJA NA PLITVICAMA Turistkinja iz Južna Koreje preminula nakon pada u jezero Gavanovac

Hina

Foto Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL

Foto Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL

Turistica je pala oko 11 sati, rendžeri Nacionalnog parka su je živu izvukli iz jezera i bila je prevezena u karlovačku Opoću bolnicu, gdje je u 14,35 sati umrla, rekla je glasnogovornica ličko-senjske Policijske uprave Maja Brozičević



PLITVICE Zbog ozljeda zadobivenih u subotu, 17. ožujka pri padu sa 70 metara visine u jezero Gavanovac u Nacionalnom parku Plitvička jezera, u karlovačkoj Općoj bolnici istoga dana je umrla turistkinja iz Južne Koreje, potvrdila je Hini u ponedjeljak Ličko-senjska Policijska uprava.


Turistica je pala oko 11 sati, rendžeri Nacionalnog parka su je živu izvukli iz jezera i bila je prevezena u karlovačku Opoću bolnicu, gdje je u 14,35 sati umrla, rekla je glasnogovornica ličko-senjske Policijske uprave Maja Brozičević.


Policija je na mjestu događaja obavila očevid, ali o tom stradavanju nisu izvijestili medije jer, kako je rekla Brozičević, »nema sumnje na nasilnu smrt, već je riječ, na žaslost, o nesretnom slučaju«.




Slučaj se dogodio pred više očevidaca iz grupe turista s kojima je neposredno prije nego što je pala okliznuvši se na stazi, hodala šetnicama i razgledavala slapove.