Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
19. siječnja 2020.
Uznemirujuća snimka

TKO JE ODRUBIO GLAVU MIGRANTU? Humanitarac objavio snimku tijela u rijeci blizu granice

Njemački novinar i humanitarac Dirk Planert / Foto screenshot GG1243
Njemački novinar i humanitarac Dirk Planert / Foto screenshot GG1243
Autor:
Objavljeno: 3. listopad 2019. u 19:41 2019-10-03T19:41:00+02:00

»Čovjek je očito pokušao ili već uspio ući u EU. Zašto ne nosi odjeću još uvijek nije poznato. I sve ostalo. Policija bi ovo trebala istražiti«, napisao je Planert

MOSTAR Njemački novinar i humanitarac Dirk Planert objavio je na svom Facebook računu uznemirujući video zapis na kojemu se vidi tijelo obezglavljenog muškarca za koji kaže da je tijelo migranta snimljeno u sjeverozapadnome dijelu BiH nedaleko granice s Hrvatskom, o čemu se vlasti u BiH nisu oglasile.

Planert kaže da je video zapis dobio od migranata kojima mjesecima pomaže u Unsko-sanskoj županiji, gdje se nalaze dva logora za ilegalne migrante.

»Taj su snimak jučer napravili migranti. Prema njihovim riječima, ovo tijelo su pronašli u rijeci Korani kod Cazina, na bosanskohercegovačkom teritoriju«, napisao je u objavi na Facebooku na kojemu je objavljen video zapis uznemirujućeg sadržaja na poveznici https://www.facebook.com/dirk.planert/videos/10219832088621033/?t=6.

Na njemu se vidi goli obezglavljeni muškarac čije je tijelo u rijeci.

Njemački humanitarac tvrdi da se vjerojatno radi o migrantu.

»Čovjek je očito pokušao ili već uspio ući u EU. Zašto ne nosi odjeću još uvijek nije poznato. I sve ostalo. Policija bi ovo trebala istražiti«, napisao je Planert.

Do sada se vlasti nisu oglasile o ovome video snimku, a nema ni službene potvrde da se zaista radi o tijelu migranta pronađenom na teritoriju BiH.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.