Pala Cessna

TEŠKA NESREĆA U DUBROVNIKU U zračnoj luci srušio se manji zrakoplov, ima ozlijeđenih

Hina

Foto S. Drechsler

Foto S. Drechsler



NOVO 19.00 U zrakoplovnoj nesreći koje se u srijedu popodne dogodila u dubrovačkoj Zračnoj luci u zrakoplovu austrijske cessne, osim pilota, bilo je dvoje putnika, a po prvim informacijama iz Hitne medicinske pomoći, jedna je osoba teže ozlijeđena s višestrukim prijelomima, ali vitalni organi nisu joj ugroženi, i dvije su osobe lakše ozlijeđena. 


Glasnogovornica dubrovačko-neretvanske Policijske uprave Davorka Bečić potvrdila je da je cessna koja se popodne srušila u dubrovačkoj Zračnoj luci privatni zrakoplov austrijskih registarskih oznaka koji je u Dubrovnik letio iz Graza.


Vatrogasci stigli brzo


Direktor dubrovačke Zračne luke Frano Luetić izjavio je kako se nesreća dogodila u 16,35 sati, kad je zrakoplov sletio južno od osnovne i rulne staze. »Tri su ozlijeđene osobe vozilom hitne pomoći prevezene u Opću bolnicu Dubrovnik. U najbržemu mogućem roku intervenirali su vatrogasno-spasilački timovi Zračne luke. O svemu su obaviještena državna tijela za istragu zrakoplovnih nesreća«, rekao je Luetić.Dodao je kako je zbog nesreće Zračna luka kraće vrijeme bila zatvorena za promet, ali nije bilo većih poremećaja u redu letenja.

————————–




 Na dubrovačkoj Zračnoj luci poslijepodne se srušio manji zrakoplov tipa Cessna, a prema prvim informacijama ozlijeđene su tri osobe, među kojima ima i težih ozljeda.


Neslužbeno se doznaje da je riječ o zrakoplovu registriranom u Austriji koji se prevrnuo kod slijetanja na zračnu luku iza 16,30 sati.


Zračna luka otvorena je za promet, a policija će na mjestu nesreće obaviti očevid.