Mučan sudski proces

Svjedočenje supruge požeško-slavonskog župana: Prijetio je da će me zaklati i pokušao me zgaziti automobilom

P. N.

snimio Ivica Galović / PIXELL

snimio Ivica Galović / PIXELL

"Žena s kojom je bio grebala me po licu i rukama dok me on držao. Sve sam htjela prijaviti, ali njegova sestra i naša kćer nagovarale su me da odustanem jer ću mu uništiti karijeru." 



Supruga župana požeško-slavonskog Alojza Tomaševića svjedočila je jutros na Općinskom sudu u Slavonskom brodu protiv svog muža, a njezino svjedočenje uistinu je šokantno nabrajanje situacija kroz koje je, kako tvrdi, Mara Tomašević prolazila u minulom razdoblju.


– Žena s kojom je bio grebala me po licu i rukama dok me on držao. Sve sam htjela prijaviti, ali njegova sestra i naša kćer nagovarale su me da odustanem jer ću mu uništiti karijeru. Tada sam odustala, no nakon 2. listopada 2017. mi je prekipjelo. Ozljede tada nisu bile velike, ali mi je bilo svega dosta, svjedočila je pred sudom Tomašićeva supruga.


Intenzivnog nasilja u županovoj obitelji, tvrdi ona, bilo je unazad tri godine, ali sporadično se to događalo i ranije.




– Ukućani su čuli svađe, ali nisu mogli vidjeti. Razbijao mi je oko, gurao me u trudnoći pred roditeljima i braćom..Čak me htio i pogaziti autom. Posljednji put, po povratka s puta, šamarao me 5,6 puta po glavi da se ne vide masnice, uhvatio me za vrat. Dizao je nož na mene, prijetio je da će me zaklati, psovao. Svemu je uzrok njegov preljub. Nisam mu smjela ništa reći, sve sam ispoljila u SMS porukama. Ne morate tražiti provjeru autentičnosti, to su moje poruke iz revolta”, svjedočila je supruga Požeško-slavonskog župana, a navode njezinog svjedočenja donio je list 24 sata.