Nastavljeno suđenje

Svećenikova majka: Ta žena tvrdila je da će vratiti na pravi put

Ana Raić Knežević

Foto N. Reberšak

Foto N. Reberšak

Govorila mi je da se oženio i da čeka dijete, da bi mi zatim javila da djeteta nema i da ga "moramo vratiti" na pravi put, opisivala je Dragica Horvat svoje kontakte s Vesnom Hajdarović od koje je na kraju i doznala da joj se sin oženio



Ne znam u kakvom je odnosu moj sin bio s tom ženom, no znam da me je često nazivala i govorila mi svašta o njemu. Uvijek je znala gdje se on nalazi, jer ga je očito pratila. Jednom je došla i k nama u kuću tražeći ga, no tada sam joj rekla da ga ostavi na miru jer je on izabrao to zvanje, uplakana se prisjećala Dragica Horvat, majka Danijela Horvata, nekadašnjeg svećenika optuženog da je na okrutan i podmukao način 5. veljače ove godine ubio Vesnu Hajdarović.


Kuhinjskom sjekiricom zatukao ju je u garaži u II. Barilovičkoj 5. Kako bi ju dokrajčio, gušio ju je rukama sve dok nije prestala davati znakove života. Bila je to, tvrdi tužiteljstvo, podmukla osveta za sve ono što mu je učinila te ju je tog dana namamio k sebi ne bi li se konačno obračunao s njom.


– U jednom razgovoru rekla mi je kako zna da je u Poljskoj, al da tamo leži u komi jer ima tumor mozga. Možete misliti kako me to uznemirilo, pa sam zvala Danijela i doznala da to nije istina. Govorila mi je da se oženio i da čeka dijete, da bi mi zatim javila da djeteta nema i da ga “moramo vratiti” na pravi put, opisivala je Dragica Horvat svoje kontakte s Vesnom Hajdarović od koje je na kraju i doznala da joj se sin oženio.




 - On me time nije želio opterećivati. Govorio mi je da je bolje da čim manje znam, rekla je svjedokinja prisjetivši se pred sudskim vijećem Županijskog suda u Zagrebu i dana kad ju je Vesna Hajdarović presrela u Čakovcu i tražila ju ponovno Danijelov broj telefona.


– Kad sam odbila vikala je za mnom: Kakva si ti to majka? Ja ću ga spasiti!”. Svi u kući znali smo da joj ne smijemo davati Danijelov broj no ona ga je uvijek nekako uspjevala dobiti. Javljala mi je da ga viđa na cesti kako skuplja boce i kako čeka u redu u pučkoj kuhinji. Uvjeravala me kako bih ja trebala sve to znati, dok je Danijel tražio da ju ne slušamo. Ona je bila opsjednuta njime. Znam da ga je obilazila i nakon što se oženio, a jednom, dok smo razgovarale, prišli su joj policajci i odvezli ju, posvjedočila je okrivljenikova majka.


Kao dokaz je predala u sudski spis i dvije razglednice što joj ih je poslala Vesna Hajdarović, a među dokazima jučer se našao i ispis telefonskih poziva što ih je Horvatova žrtva ostvarila 3., 4. i 5. veljače ove godine, kao i lokacije baznih stanica na kojima se njezin mobitel prijavio. Posljednji signal zabilježen je 5. veljače u 13.17 minuta.