Velečasni Vukalović

Svećenik iz Palovca: ‘Smiljana nikad nije bila na ispovjedi. Njome je stalno vladala neka negativna sila’

P. N.

Foto Matija Habljak / PIXSELL

Foto Matija Habljak / PIXSELL

Volio bih da jeste iako bih tada i ja bio žrtva na neki način, jer ne bih o njenom zločinu nikome smio ništa reći. No, njome je vladala negativna sila, đavolska posla, što bi se reklo, kaže



Svećenik župe u Maloj Subotici kod međimurskog sela Palovec, velečasni Đuro Vukalović kaže kako je svake godine odlazio u kuću Dominićevih i Srnecovih obavljati posvetu i uvijek su ga tamo lijepo dočekali. 


Nije imao pojma da kuća već 19 godina krije stravičnu tajnu u zamrzivaču, ali navodi da je svaki put osjećao neku napetost i nemir kod Smiljane.


– Jasminu i Smiljanu poznajem otkako su bile male djevojčice. Njihova mama Katarina znala je doći na mise u crkvu, ali tata Fredi, kako su ga svi zvali u selu, nije bio praktični vjernik, iako se nije ni protivio vjeri i uvijek me je srdačno dočekao kod posvećenja kuće. Bili su normalna obitelj, nikada nisam čuo da su bili agresivni ni problematični. Djevojčice su odgajali jednako, bez problema, nisam primijetio da su neku od njih favorizirali. No, Smiljana je oduvijek bila nekako dominantnija, a Jasmina mirnija, rekao je za 24 sata Vukalović, koji je prije pet godina sahranio Fredija, a sada neočekivano i Jasminu. 




Kaže kako mu je jako žao obitelji, jer Jasmina nije jedina žrtva, već su kolateralne žrtve svi u toj obitelji.


Žao mu je što se Smiljana nikad nije odlučila ispovijediti. 


– Nikada nije bila na ispovjedi. Volio bih da jeste iako bih tada i ja bio žrtva na neki način, jer ne bih o njenom zločinu nikome smio ništa reći. No, njome je vladala negativna sila, đavolska posla, što bi se reklo, i da mi se ispovjedila sigurno da bih je usmjerio da prizna, da otkrije tu tajnu, da si olakša, da se spasi. Ovako je sa time živjela 19 godina i uopće ne mogu pojmiti kako – pita se Vukalović u razgovoru za 24 sata.